Muş Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı AK Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2018 yılı Nisan ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında yapıldı. Katılımcıları selamladıktan sonra toplantıyı başlatan Başkan Asya, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

2018 yılının kendileri için atılım yılı olacağını ve bunun için gerekli planlamaları yaptıklarını ifade eden Başkan Asya, “Bu yılki kış mevsiminin geçen yıllara oranla daha iyi geçmesini fırsat bilerek çalışma sezonumuzu erken başlattık. Daha önceden hazırladığımız birkaç projemizin startı verildi. Zafer Mahallesi’nde kurmayı planladığımız bilgi evi projemiz başlatıldı. Temelini atılan tesisi bu yıl sonuna kadar hizmete sunmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde Yeni Mahalle’de çar çayı deresinin kenarına ikinci bilgi evinin yapımına başlandı. Allah’ın izniyle Karni Deresi’nde uyguladığımız projemiz gibi çar çayına da benzer bir proje uygulayarak yapmakta olduğumuz bilgi evi ile bütünleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Geçen yıllardan başlatılan ancak kış mevsiminden dolayı durdurulan projeleri kaldığı yerden devam ettirdiklerini kaydeden Başkan Asya, “Muş-Bingöl karayolu üzerinde yapımına başladığımız Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatı devam ediyor. Allah’ın izniyle 26 Ağustos’ta çok fazla ihtiyaç duyulan bu tesisimizi de halkımızın hizmetine sunacağız. Fidanlık mevkiinde yapmayı planladığımız Göletli Park’ın yapımına başlandı. Geçtiğimiz günlerde yer teslimini yaptığımız ve yüklenici firmanın ilk kazmayı vurduğu projemizi de en kısa sürede tamamlayacağız. Bununla beraber hazırladığımız diğer projelerimizi de uygulamaya başladık. Kale Parkı’nın çevresini kale görünümlü ihata duvarları örülecek. Yine Kale Parkı’nın üst kısmında Muş Kültür Evini yapacağız. Söz konusu projemizin ihalesi yapıldı. İnşallah bugünlerde yer teslimini yaparak ilk kazmayı vuracağız. Tarihi yapılarımızı korumak adına Yıldızlı Han’ın aslına uygun bir şekilde restore edilmesi için uzun uğraşlar verdik. Allah’a şükür gerekli çalışmaları yaptık. Bu projemizi de önümüzdeki günlerde başlatarak sezon sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında üst yapı çalışmalarına değinen Başkan Asya, “Malumunuz şehrin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi’ni bir bütün yenileyeceğimizi söylemiştik. Geçen yıldan planlamasını yaptığımız projemizi uygulama aşamasına getirdik. Şu anda cadde boyunca orta refüjde bulunan ağaçların sökümü ve başka bir yere dikimi devam ediyor. Bugünlerde caddedeki parsel bağlantılarına başlanacak ve hemen akabinde üst yapı projemizi uygulayacağız. Şehrimizin modern bir görünüme kavuşmasını sağlayacak projeyi en kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Alt yapı çalışmalarının başlatıldığını anımsatan Başkan Asya, “Sezon başında ifade ettiğimiz gibi bu yıl kazı ve döşeme çalışmaları düzenli bir şekilde olacak. Ekipler şu anda Zafer Mahallesi bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Zaman zaman üst yapı çalışmalarının yapılacağı şehrin üst bölgelerinde de bölgesel çalışmalar yapılmakta. İnşallah bu yılki çalışmalarla halkımızı mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz. Aşağıdan döşeme çalışmalarının tamamlanması ile biz de üst yapıya başlayacağız. Asfalt ihalesi yapıldı. Hem yüklenici firma hem de belediyemizin asfalt plentinden elde edilecek malzeme ile alt yapı döşemelerinin tamamlandığı bölgeleri yenileyeceğiz” diye konuştu.

Kent Meydanı projesi hakkında bilgi veren Başkan Asya, “Eski Devlet Hastanesi yerine Kent Meydanı yapıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda proje hazırlama ihalesini yaptık. Söz konusu alanın 19 bin metrekaresinde yer altında kapalı otopark yapmayı planlıyoruz. Üst kısmında da vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak ve güzel vakit geçireceği bir kent meydanı yapacağız. Bu projeyi çok önemsiyoruz. İnşallah ilimize yakışır bir meydanı halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Geçen hafta 123. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da olduğunu söyleyen Başkan Asya, “Ankara’ya her gidişimizde ilimizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlayacak projelerimizi de beraberimizde götürerek devlet büyüklerimize taleplerimizi iletiyoruz. Çözüm geliştirme noktasında elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. Geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcımız Hakan Çavuşoğlu ile çeşitli konuları görüşme fırsatım oldu. Ulu Cami ve Hacı Şeref Cami arasında yer altında her iki caminin ihtiyacını karşılayacak şekilde WC, abdesthane ve gasilhane yapılması noktasında kendisinden destek istedik. Malum tarihi yapılar ve çevresi ile ilgili düzenlemeler belli bir düzene göre yapılıyor. Bir de tarihi Muratpaşa Camii ile ilgili kendisinden destek istedim. Talebimizi makul karşılayarak ilgililere talimatlar veren Başbakan Yardımcımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah söz konusu çalışmaların bu yıl yapımına başlanacak. Bu vesile ile Nisan ayı meclis toplantısının özelde ilimize ve bölgemize genelde ülkemize ve milletimizin hayrına vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından meclise havale edilen evrakların görüşülmesine geçildi. Daimi encümen, imar komisyonu ve bütçe komisyonu seçimlerinin yapıldığını toplantıda 2017 mali yılı denetim komisyonu raporu ile faaliyet raporları görüşüldü.