Mustafakemalpaşa Belediyesi, 24 yıldır kullanılan İmam Hatip Lisesi Devlet Parasız Yatılı Yurdu’nu yeniliyor.
1991 yılında hizmete açılan, 17 Ağustos depreminde hasar görmesinin ardından tekrar eğitime kazandırılan 90 öğrenci kapasiteli devlet yurdunun oda sistemine dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı. Okul idarecileriyle birlikte yurtta başlayan yenileme çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yurdun her açıdan elden geçirilerek öğrencilerin hizmetine sunulacağını söyledi.
Eğitim kurumlarına okul bahçelerinden başlayarak, dersliklerine kadar her alanda destek verdiklerini belirten Başkan Kurtulan, “Sağlıklı bir toplum için gençlerimizin de sağlıklı ortamlarda yetişmeleri gerekiyor. Yerel yönetimlerin katkılarıyla artık okullarda daha kaliteli eğitim verilebilmesi için uygun imkanlar sağlanıyor. Çeyrek asrın yorgunluğunu taşıyan İmam Hatip Lisesi Yurdu’da daha ferah ve nezih bir ortamda öğrencilere hizmet verecek. Yurt, öğrencilerin rahatlığı için koğuş sisteminden oda sistemine dönüştürülecek. İzolasyon ve elektrik sistemi yenilenecek. Yurdun bütün noksanlarını tamamlayacağız. Okullardan gelen ihtiyaç taleplerini imkanlar çerçevesinde karşılayacağız” dedi.
İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii’nin bahçesinde de çevre düzenlemeleri yaptıklarını dile getiren Başkan Kurtulan, “ Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan caminin lavabo, tuvalet ve şadırvan eksikliğini gideriyoruz. Pazartesi günleri kurulan pazara gelen esnaf ve vatandaşlar buradan rahatlıkla faydalanabilecek” dedi.