“Mastika” adı verilen “sahte rakı” sebebiyle hastanede tedavi gören bir kişi daha yaşamını yitirdi. İddiaya göre, Bayrampaşa’da ikamet eden Halil İnanoğlu, görme bozukluğu, mide bulantısı ve bilinç kaybı şikayetleriyle 2 gün önce İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yakınlarının verdiği bilgiye göre, en son rakısı” olarak da adlandırılan “Mastika” içtiği öğrenilen İnanoğlu’nun “Metanol”den zehirlendiği belirlendi. Karaciğerinde hasar oluşan, böbrekleri iflas eden Halil İnanoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İnanoğlu’nun yaşamını yitirmesiyle, son bir haftada, ölenlerin sayısı 14’e yükseldi. “Sahte rakı” içtikleri için zehirlenen 15 kişinin ise, çeşitli hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gördükleri belirtildi. Çoklu organ kaybı yaşayan 5 hastanın hayati tehlikesinin bulunduğu ve yaşam destek ünitesine bağlandığı öğrenildi.

ORGANİZE SUÇTAN YARGILANACAKLAR

Sahte rakı zehirlenmesinde polis, sahte alkol satılan büfelerden, toptancılara oradan da imalatçılara ulaştı. Düzenlenen operasyonlarda önceki gün 16 kişi gözaltına alındı. Dün devam eden araştırmalarda ise Emrah T., Mesti Ü. ve Mahmut D., yakalandı. Sorgulanan 19 şüphelinin “örgüt suçları” kapsamında adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Gözaltına alınan şüphelilerden birinin evinin arkasında bulunan imalathanede sahte rakı üretip ön tarafta bulunan büfenin de müşterilere pazarladığı ortaya çıktı.

Leblebi satar gibi

Fatih’te sahte içkiden zehirlenen 40 yaşındaki Ufuk Çelik’in tedavisi Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde devam ediyor. İşsiz olduğu öğrenilen Ufuk Çelik’in kanser hastası babası Nuri Çelik hastane bahçesinde oğlundan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Oğlunu, baş dönmesi, halsizlik ve kusma belirtileri üzerine hastaneye kaldırdıklarını söyleyen acılı baba, doktorların ellerinden gelen herşeyi yaptıklarını söyledi. Baba Nuri Çelik, “Her tarafta leblebi satılır gibi satılıyor. Devlet büyüklerinin buna bir an önce el atması gerekiyor. Perişan olduk kaç günden beri. Cenab-ı Allah’tan... bunlara bir çare bulsunlar. Meydanı boş bırakırsan her şey olur. Türk gençlerini hedef almışlar. Ne gerekiyorsa yapsınlar. Denetimler sıkılaştırılsın. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” şeklinde konuştu.

5 BİN ŞİŞE SAHTE İÇKİ PİYASADA!

Polis, 5 bin şişe sahte içkinin piyasada bulunduğunu belirledi. İfadesi alınan 19 kişinin birbirleriyle bağlantılı olduğu ve uzun süredir bu işi yaptıkları belirlendi. İlk sorgularında yaptıkları sahte içkinin ölümcül olduğunu bilmediklerini söyleyen şüpheliler arasındaki 4 üreticiden ikisinin ölümcül metil alkolle içki hazırladığı tespit edildi. İçki şişelerini Beyazıt’taki Polonya pazarından alan iki üreticinin metil alkol aldığı yer ise araştırılıyor. Polis ekipleri, çok sayıda aracıdan geçerek üreticiye ulaşan kaçak alkol ana dağıtıcısını bulmak için Mercan’da bir çok yere baskın yaptı.

Sahte rakılar internette...

Dedektifler, ölümlere neden olan sahte içki üreten şebekenin, Bağcılar ve Küçükçekmece diye iki yapılanmasının olduğunu belirledi. Küçükçekmece grubu için içki imal eden şebekenin elebaşı Hikmet B.’nin sosyal medyada ‘Portakal ‘rakı’sı yapıyoruz’ diye paylaştığı bir fotoğraf dikkat çekti. Hikmet B.’nin yaptığı sahte içkiyi tadınca ölen M.K.’nin de ortağı olduğu iddia edildi. Evinin bahçesinde ürettiği içkileri satan Hikmet B.’nin büfesinin sahte içki sattığı ortaya çıkınca vatandaşlar, camlarını kırmış.

ÖLENLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Sahte içki faciasında hayatını kaybeden 14 kişinin isimleri şöyle: Serdar Milyoner, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Yılmaz Aydın, Ercan Tümey, Hazım Rıza Pelvan, Serhan Kayaer, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Metin Kılıç, Dursun Üstün, Kerim Öztürk, Halil İnanoğlu ve 45-55 yaşlarında bir erkek.