Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS Ticaret Borsası Meclis Başkanı Muhlis Acay, terör ve işsizlik sorunları yüzünden köylerden büyük kentlere göçün devam ettiğini, bu nedenle besici sayısının giderek azaldığını, bunun da hayvan sayısında azalmaya neden olduğunu söyledi. Acay, dövizin yükselmesi nedeniyle yetiştiricinin hayvan da ithal  edemediğini belirtti.
Kurban Bayramı öncesinde açıklamalarda bulunan Muhlis Acay, Kars’ta az miktarda hayvan bulunduğunu ve şu anda yetmediğini belirterek şöyle konuştu:
"Doğu ve Güneydoğu’da da sayı az. Niye; çünkü göç var. Diyelim ki bir köyde 100 hane var bu 100 haneden en azından 50’si o köyden göç etmiştir. Hep büyük kentlere gitmişlerdir. Terör sektörü büyük çapta etkiledi. Güneydoğu'dan duyduğumuza göre bu anda kurbanlıklar İstanbul'da yok satıyor. Çünkü adamlar kurbanlıklarını İstanbul'a götüremediler. Bazı yerlerden kurbanlıklarını çıkaramadılar, terör nedeniyle."
'SÜREÇ YÜRÜMELİ' 
Devletin başlattığı çözüm sürecinin yürümesi gerektiğini savunan Muhlis Acay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu anda vatandaş perişan. Milletin kafası karışık. Devlet tarafından yetiştiriciye destek verilmeli. Köylü vatandaş köyünde oturuyorsa bunun tespit edilmesi lazım. 25 küçükbaş 8'de inek verilmelidir. Böyle olmalı ki bu adam köyünde dursun ve üretsin, bu ürettiğini de Türkiye’ye sunsun."
FOTOĞRAFLI