Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nin (MGYC) yeni yönetimi, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan’ı makamında ziyaret etti. Gazeteciler, emniyet müdürüne yeni görevinde başarılar diledi.
Geçtiğimiz günlerde yapılan 3. Olağanüstü Kongre ile yeni yönetimini belirleyen Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Abdulkadir Üründü, başkan yardımcıları Halil İbrahim Sincar ile Mehmet Salih Keskin, dernek saymanı Arif Altunkaynak ve dernek sekreteri Nezir Güneş, Mardin’de yeni göreve başlayan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan’ı makamında ziyaret etti. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Pekcan, vatandaşın mal ve can güvenliğini sağlamak için hizmet ettiklerini belirtti. Mardin’in kadim bir kent olduğunu ve birçok din, dil, ırk ve renkleri içinde barındırdığını belirten Pekcan, Mardin halkının birlikte nasıl yaşanılabileceğini tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti.
Pekcan’a görevinde başarılar dileyen Üründü de özellikle bölgede gazeteciliğin zor bir meslek olduğu belirtti. Devam eden çözüm sürecine de değinen Üründü, Mardinli gazeteciler olarak bu süreci sahiplendiklerini ve haberlerinde kullandıkları dile dikkat ettiklerini söyledi. Üründü, "Özelikle yaptıkları haberlerde çözüm sürecinin kazanımlarını ve bölgeye olan yansımalarını vurguluyoruz" dedi.
Gazeteciler, samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından emniyet binasından ayrıldı.