İlkadım Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı, önceki dönemde bir müetahhitin açtığı dava sonucu başlatılan "zimmet soruşturması" dosyasındaki vurgunun 2 milyon 18 bin lira olduğunu belirledi.

SUÇ DUYURUSU 
Olay, geçen dönem bir müteahhitten alınan altyapı parasının ikinci kez istenmesiyle ortaya çıktı. Müteahhit, yatırdığı paranın yeniden talep edilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, açılan dava üzerine sözkonusu memuru emekliye sevketti.

MERCEK ALTINDA
Erdoğan Tok'un seçimi kaybetmesinin ardından göreve gelen Necattin Demirtaş, Teftiş Kurulu'na talimat vererek hesapları inceletirken, sözkonusu dosya mercek altına alındı. Teftiş Kurulu'nun yaptığı incelemeler sonucunda, toplamda 2 milyon 18 bin liralık altyapı bedelinin tahsilat makbuzu kesilmesine rağmen belediye kasasına girmediğini tespit etti.

GEREĞİNİ YAPTIK
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, olayı doğrulayarak, "Bizden önce olan bir durum. Bir müteahhitin şikayeti üzerine ortaya çıkmış ve sözkonusu memur hakkında soruşturma açılıp, emekliye sevk edilmiş. Biz de Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporu Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilettik. Müteahhitin açtığı davaya  ek bir rapor ya da ayrı bir dava mı sözkonusu mu olur bilemem. Biz gereğini yaptık" dedi.

Dilber BAHADIR