Mardin’de Deyrulzafaran Manastırı’nı ziyaret eden PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Haseki’deki patlamalarda ölü sayısının 47’e ulaştığını söyledi.
PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Deyrulzafaran Manastırı’nı ziyaret ederek Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen ile görüştü. Basına kapalı yapılan ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Asya Abdullah, çoğunluğu Süryanilerin yaşadığı Til Temir’e yönelik yapılan saldırılar sonucunda bölgedeki birçok insanının DAİŞ’in elinde esir düştüğünü söyledi. Birçok köyün DAİŞ’in kontrolüne girdiğini ifade eden Abdullah, “YPG, YPJ ve Süryani askeri meclisi büyük bir mücadele veriyor. Bölgede yaşayan halkımızın kültürü için mücadele ediyorlar. Bu kapsamda buradaki Süryaniler ile de diyalog halinde olmak istiyoruz” dedi.
Haseki’deki Nevruz kutlamaları sırasında yaşanan saldırılarda ölü sayısının 47’ye ulaştığını açıklayan Abdullah, 140 kişinin de yaralandığını ve yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğunu belirtti. Abdullah, “Yaralıların iyileşmesi için büyük bir çaba harcanıyor. Yarın sabah da Haseki’de ölenler için tören yapılacak” diye konuştu.
Diyarbakır-Mardin Metropoliti Salibe Özmen ise Suriye’de Cezire bölgesinde Süryanilerin de yoğun olarak yaşadığını, Abdullah’tan bu yönde bilgiler aldıklarını ifade etti. Özmen, “Özelikle Habur Nehri üzerindeki köylerde Kürtlere ve Süryanilere karşı yapılan saldırılar var. Bunlar hakkında bilgi verdiler. Tabi bizim temennimiz, duamız dünyanın her yerinde özellikle bölgemizde barışın, sulhun, selametin hüküm sürdüğü bir durum olsun” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından Asya Abdullah ve beraberindekiler manastırdan ayrıldı.