İKİNCİ Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Göztepe'nin ara transferde renklerine dahil ettiği futbolcular ikinci yarının ilk 4 haftasında farklarını ortaya koydu. Osmanlıspor'dan alınan Emrah, Orduspor'dan gelen Erkan ve Ankaragücü'nden transfer edilen Mehmet Erdem 4 maçın tümünde 90 dakika oynarken, Emrah Gölbaşıspor, Kahramanmaraşspor ve Sarıyer'e attığı 3 kritik golle Göztepe'nin zirveye tutunmasına büyük katkı koydu. Orduspor'dan geldiğinde sakat olan Emre de iyileştikten sonra ilk kez görev yaptığı Sarıyer maçında 86 dakika sahada kaldı, kritik randevuda 1 gole imza attı.
Eskişehirspor'dan kiralanan Hasan, siftah yaptığı Sarıyer karşılaşmasında 90 dakikayı alkışlar arasında tamamladı, ara transferin son gününde Alanya'dan gelen Cemil yine Sarıyer maçında son 4 dakikada oyuna girip sarı kırmızılı formayla tanışmış oldu. Orduspor'dan alınan Serdar 2 maçta toplam 173 dakika görev yaparken, Göztepe'nin büyük umutlarla Orduspor'dan transfer ettiği santrfor Ümit Tütünci ise beklentilerin uzağında kaldı. 3 karşılaşmada forma giyen tecrübeli golcü henüz 90 dakikayı tamamlayamazken, gol de atamadı. Ümit adalesindeki yırtık yüzünden Sarıyer sınavında oynayamadı.
DİYADİN'EN MURAT ULAÇ UYARISI
Göçtepe teknik direktörü Metin Diyadin, cumartesi günü oynanacak Hatayspor maçı öncesi savunma oyuncularını Murat Uluç konusunda uyardı. İzmirli futbolseverlerin Altay'dan hatırladığı Hataysporlu futbolcu 16 golle grupta krallık yarışında zirvede yer alırken Metin Diyadin, "Murat etkili bir oyuncu. Defansta görev yapan arkadaşların dikkatli olması lazım" şeklinde konuştu.
Sezonun en zor maçlarından birini oynayacaklarını dile getiren Diyadin, "Grupta 4 puan gerimizde yer alan Hatayspor, bu müsabakaya zirve yarışındaki son umut gözüyle bakıyor. Ancak bizim de puan kaybına tahammülümüz yok. Bu engeli de kayıpsız aşmak istiyoruz" diye konuştu. Göztepe'de cezası biten Ertuğrul, ilk 11'de forma giyecek.