Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü mezunu Fırat Küçükersen’in Anadolu Üniversitesi, Tepebaşı Belediyesi ve Darüşşafaka Cemiyeti’nin sponsorluğunda yürüttüğü proje kapsamında hazırladığı “7 Bölge 1 Hikaye Arda Kalanlar” sergisi açıldı. Sergide, yolculuk süresince çekilen fotoğraflar yer alıyor.
Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi’nde açılan sergiye Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Meral Nalçakan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Sadettin Aygün ve sanatseverler katıldı. Sergide, 9 Haziran 2014 tarihinde bisikletle başlamış olduğu yolculuğunu, 22 Mart 2015 tarihinde Eskişehir’de bitiren Fırat Küçükersen’in yolculuk süresince çektiği fotoğrafları yer alıyor. Küçükersen, 6 buçuk ay boyunca sadece bisikletle 9 bin kilometre yol katederek 2 ülke ve 7 bölgeyi dolaştı.
Öğrencisi Küçükersen’in sergisinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Prof. Dr. Meral Nalçakan, projenin sonuna gelindiğini söyledi. böyle bir olayın diğer öğrencilere örnek olması gerektiğini vurgulyan Nalçakan, "Bu projenin diğer öğrencilere de motive kaynağı olacağına inanıyorum. Onun bu heyecanı ve inancının mevcut öğrencilerimize de yansıması benim en büyük dileğimdir.” dedi.
Prof. Dr. Nalçakan, “Hayat verilen ödevleri yerine getirmekle, derslerle uğraşmakla geçmeyecek kadar kısa ve özel bir armağandır.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Sadettin Aygün ise, “Fırat ile bu sergi için görüştüğümüz zaman ben çok heyecanlanmıştım. Öğrencilerimiz bu sergiden etkilensin ve onlar da buna benzer cesaretleri gösterebilsinler diye özellikle bu merkezi seçtik. Fırat ile gurur duyuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
6 BUÇUK AY BİR BİSİKLET VE 9 KİLOMETRE YOL
Serginin içeriğinin bisikletle 6 buçuk aylık bir serüven neticesinde edindiği tecrübeler olduğunu belirten Fırat Küçükersen, bu projenin devam etmesi gerektiğini söyledi. Küçükersen, "Fotoğraflar ve çizimler insanların duvarlarında olduğu müddetçe, bu proje yine devam edecektir. Buna inanıyorum. Yolculuğumun kaç kilometre olduğu çok önemli değil. Bu yolculukta tanıdığım insanlar, bizim insanlarımız bizim birer parçamız. Asıl amacım onları görmekti. Umarım gördüklerimi kavrayabilmişimdir. Projemde nihai sona vardığımız için çok mutluyum. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sergi sonunda Yard. Doç. Sadettin Aygün tarafından Küçükersen’e, proje kapsamındaki emeği ve başarısından dolayı teşekkür belgesi verildi.