Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, gazetecilerin yaşadığı sorunlar sebebiyle günümüzde basın özgürlüğünün yok olma aşamasına geldiğini söyledi.
Aydın yaptığı açıklamada, gazeteciler ve basın sektörünün geldiği noktanın tüm kamuoyu tarafından bilindiğini, gazetecilerin yaşadığı ağır sorunların yanı sıra basın özgürlüğünün de neredeyse yok olma aşamasında olduğunu savundu.
Aydın, “Tutuklu gazeteci sayısında dünya sıralamasında ilk başlarda yer alan Türkiye’de, ayrıca gazetecilerin kısıtlanan özlük hakları nedeniyle de çalışan meslektaşlarımızın çalışma şartları her geçen gün kötüye gitmektedir. Bu olumsuz tablo karşısında gün kutlamanın gün kurtarmaktan öteye gitmeyeceği düşüncesiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün artık kutlanması gereken bir gün değil, gazeteciliğin ve gazetecilerin sorunlarının çözülmesi noktasında bir başlangıç olacak bir gün olmasını diliyoruz” dedi.
“BURUK KUTLUYORUZ”
Ordu Radyo TV Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir yayınladığı mesajında, “Maalesef 10 Ocak ülkemizde ve şehrimizde hak ettiği değeri, ilgiyi görmüş, çalışma şartları iyileştirilmiş bir gazeteci özlemiyle buruk kutlanmaktadır” dedi.Yılmaz, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şu bilinmelidir ki, günümüzde gelişen teknolojik yapılanmayla beraber haber, ulaşım ağlarının gelişmesiyle birlikte çoğu kez elimizin altındaki cihazlarla bir tıkla ulaşabildiğimiz haberler, bazen saatlerce bazen günlerce takip ve özveri dolu bir habere ulaşma çabalarıyla elde edilmiş olup, sizlere ulaşmasını sağlayan basın emekçileri sayesindedir. Görevlerini icra ederken toplumun değer yargılarına ters düşmeden, toplumu ayrıştırmadan, objektif tarafsız haber yapmaya çalışmaktadır. İşte bu gerçeklerden yola çıkarak şahsım ve yönetimim adına bu yolda emek veren, sahada çalışan, arka planda işin mutfağında olan, bir gazetenin genel yayın yönetmeninden matbaa çalışanına, gazetesini dağıtan dağıtıcısına kadar, bir TV kanalının genel yayın yönetmeninden montajcısına yayıncısına kadar, bir radyo yayın yönetmeninden program yapımcısı spikerine kadar, bu sektöre emek veren basın emekçilerinin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”