Hadi KURT/ AKÇAKALE (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde yapımı tamamlanan 100 yataklı Devlet Hastanesi, düzenlenen törenle açıldı.
Yapımına 2010 yılında başlanan 100 yataklı hastanenin açılışı nedeniyle düzenlenen törene; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, belediye başkanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik, milletvekili adayları ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye'deki iç savaşın ardından Akçakale'nin misafirperverlik örneği sergilediğini ve Suriyeli yaralı ve hastalara da önemli hizmetler verdiğini söyledi. Vali Küçük, yeni yapılan hastane ile hem Türk hem de ilçede kalan Suriyeliler'e daha seri ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacağını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Faruk Çelik ise hastanenin ilçeye hayırlı olmasını dilerken, Suriye'ye açılan ve yaklaşık 2 yıldır kapalı olan Akçakale Sınır Kapısı'nın bugün itibariyle insani yardım yapan kuruluşlara açıldığını kaydetti.

FOTOĞRAFLI