Kütahya İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (KİHMED) organize ettiği İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği (ÖNDER) ile Kütahya Belediyesi’nin de desteklediği ’Asım’ın Neslinden İmam Hatip Nesline’ sloganıyla hazırlanan İmam Hatipliler Şöleni Dumlupınar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
İmam Hatipliler Şöleni’ne Vali Şerif Yılmaz, Merkez Valisi Mustafa Tekmen, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, davetliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yoğun katılımın olduğu program Laleli Cami imam hatibi Talha Kalkan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İmam hatip ortaokulu ögrencilerinin şiirler okuyup, ilahiler seslendirdiği programda duygusal anlar da yaşandı. Dünya’nın dört bir yanında zulme maruz kalan müslümanlara karşı ümmetin sessizliğine dikkat çekilen ’Savaşın Çocukları’ adlı gösteri büyük alkış aldı.
Programın ilk konuşmasını Kütahya KİHMED Başkanı ve Ege Bölge Koordinatörü Mustafa Önsay yaptı. Önsay, "İmam hatip okulları medeniyet meselesidir. Dünya 5’den büyük diyen nesil lazım. Sömürgeye, zulme dik duracak gençlik lazım" dedi.
Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da, "Ben de imam hatip mezunuyum. 28 Şubat’ta yaşanan zulme şahit oldum. İmam hatip okuyun; belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olursunuz" şeklinde konuştu.
Vali Şerif Yılmaz da, "Ortaokula gittiğimde yıl 1973’tü, imam hatiplerin orta kısmı kapalıydı. Bu yüzden normal orta okula gittik. İmam hatip ortaokulları 1974’te açıldı, ben normal eğitim sürecime devam ettim. İmam hatipte okuyamadım ancak ailemin geri kalanı imam hatipliydi, onların eğitimiyle yetiştim. Hamd olsun o günlerde aldığımız terbiye ve eğitim bizi bugün buralara, bu günlere getirdi. Düne kadar üniversite sınavı gibi bir takım karar ve çeşitli uygulamalarla engellense dahi bugün ülkenin her köşesinde bu ülkeyi, insanını, bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’i seven, insanlara hizmet etmekten onur duyan bir nesil var. Buna Asım’ın nesli diyoruz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu okul yöneticileri ve öğrencilerine hediyelerini takdim etti.
Program Aykut Kuşkaya’nın konseriyle sona erdi. (EFE)