Şanlıurfa’da 23 yıl önce 5 hayırsever iş adamı tarafından kurulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi, günde 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor.
Yıllardır ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunan aşevi, günlük yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek dağıtımıyla da kentteki ihtiyaç sahiplerinin umut kapısı oluyor. Yemek malzemesi ve giysi yardımları hayırseverler tarafından karşılanan aşevinde, ihtiyaç sahipleri verilen karneyle sunulan yardımlardan yararlanabiliyor. Ramazanda daha çok kişiye ulaşmayı hedefleyen aşevi, hayırseverlerden daha çok destek bekliyor.
Bir kaç yıl önceye kadar yılın 8 ayı sıcak yemek dağıtan aşevi son yıllarda ise bunu yılın 12 ayına çıkarıldı. Aşevi Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin umudu oluyor.Aşevi Sorumlusu Mehmet Emin Demirkol, "Hizmetlerimizi hayırseverlerin yardımıyla gerçekleştiriyoruz. Ramazanın gelmesiyle ihtiyaçlarımız arttı. Hayırseverlerimiz bugüne kadar bizi yalnız bırakmadı. Bu ramazanda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum" dedi.
Yıllardır aşevinin hizmetlerinden yararlandıklarını da belirten ihtiyaç sahipleri ise destekleri nedeniyle aşevi yetkililerine ve hayırseverlere teşekkür etti.