GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Hasan Karahan, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine seslenerek, "Vatandaşın işini güler yüzle ikna ederek yapacağız ve gönül rızasını kazanacağız. Halkın rızası, Hak'kın rızasıdır" dedi.

Karahan, Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen, İl İdare Şube Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, kurum yöneticilerinden, kurumlarını denetlemelerini, mesai saatlerine uyulmasını ve bağlı oldukları bakanlıklarla ilgili proje üretmelerini istedi.

Vatandaşa yönelik hizmetlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Karahan, "Bürokrasi çarkının dönüşünde aksamalar, eksiklikler varsa bunlar giderilmeli. Sizlerin bizlerden talepleri varsa onları almak, genel olarak gördüğümüz hususları sizlere aktarmak için bu toplantıyı düzenliyoruz" diye konuştu.

Karahan, günden güne gelişen kamu hizmetlerinin standartlarının Türkiye'de olduğu gibi Giresun'da da hızla yükseldiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Altyapıdaki eksikliklerimizi tamamlıyoruz. Memurların da vatandaşla yüz yüze olan hizmet kalitesi, hoşluğu günden güne iyileşiyor. Bu anlamda da yaklaşık 2.5 yıldır görev yapan vali olarak memnunum. Çok ciddi, vatandaşı rahatsız eden, sıkıntıya düşüren uygulama yok ama yine de ufak tefek serzenişler oluyor. Amacımız onları da asgariye indirmek. Vatandaşın işini güler yüzle ikna ederek yapacağız ve gönül rızasını kazanacağız. Halkın rızası, Hak'kın rızasıdır."