Samsun Haber : Üniversitenin bilgi ve birikimi kapsamında bilimsel çalışmaları üreticilerin emeği ile buluşturmayı amaçlayan Canik Belediyesi ve Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği, OMÜ Ziraat Fakültesi ile işbirliğini sürdürüyor. 

Daha önce kırsal bölgelerin kalkınması ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla ortak çalışmayla küçükbaş hayvan yetiştiricilerine rehber olacak 'Yetiştiriciler İçin Koyun-Keçi Hastalıkları El Kitabı' hazırlayan 3 kurum ve kuruluş, yeni çalışmalara imza atmaya hazırlanıyor.

İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI
Bu amaçla gerçekleşkirilen toplantıya Canik Belediyesi Başkan Vekili ve Samsun Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ahmet Haşim Baki, Başkan Yardımcısı Alican Usta, OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri katıldı. Canik'te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla fakülte binasında gerçekleştirilen toplantıda yeni ortak çalışmalar üzerinde duruldu. Başkan Vekili Baki ile Başkan Yardımcısı Usta, tarımın geliştirilmesi noktasında üniversitenin desteğini esirgemeyen Dekan Prof. Dr. Demir'e ve ekibine teşekkür etti.