Coşkun YAMAN / BALIKESİR,()- HAYAL kırıklığı ile sona eren bir sezonluk Süper Lig macerasının ardından döndüğü 1'inci Lig'de güçlü bir kadro kurup şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Balıkesirspor'un evdeki hesabı, çarşıya uymadı.
Üst üste gelen başarısız sonuçlar yüzünden önce büyük umutlarla takımın başına getirilen teknik direktör Erkan Sözeri istifa etti, ardından 5 yıllık görev süresinde camiaya 2 şampiyonluk yaşatan Başkan Tuna Aktürk ve ekibi olağanüstü kongre kararı aldı. Sonuçta 8 maçta sadece 9 puan toplayan Balıkesirspor, zirveden iyice uzaklaştı, 11'inci sıraya kadar geriledi.
Kırmızı beyazlı ekip, bu sezon sergilediği performansla 2 yıl öncesini de mumla aratıyor. 2013-14 sezonunda da PTT 1'inci Ligi'nde mücadele eden Balıkesirspor, ilk 8 haftada 4-0 kazandığı Fethiyespor müsabakası tescil edilmediği halde 18 puanla liderlik koltuğunda oturuyordu.
Öte yandan 4 Kasım'da yapılacak kongre öncesi sessizlik sürüyor. Başkan Tuna Aktürk, aday olmayacağını açıklarken adaylar arasında Feyyaz Çiftçi ile Karesi Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Sagay'n isimleri geçiyor.