Safvan bin Muattal ile Şanlıurfa Halilü’r-Rahman’da Hz. İbrahim makamını buluşturacak proje için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları Samsat’a geldi.
Adıyaman Samsat ilçesinde yeri kesin belgelerle ispatlı olan Sahabe Hz. Safvan bin Muattal türbesi ile Şanlıurfa Halilü’r-Rahman’da bulunan Hz. İbrahim makamını buluşturacak proje hayata geçiyor. Proje ile bölgede inanç Turizminin daha fazla canlanacağı belirtiliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, “Konu ile tüm milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yakinen ilgileniyoruz. Samsat ilçemizin gelişmesine katkı sunacağını düşündüğümüz projeyi hızlandırmak için çalışmalarımız devam ediyor.
Kurulacak iskele ile Samsat-Bozova arasında feribot seferleri başlayacak. Bunun için Ulaştırma Bakanlığı’ndan uzmanlar ilimize geldiler. Keşif çalışmaları devam ediyor. İskele için uygun yer tespitinden sonra projelendirilip hızlı bir şekilde inşaatına başlanacak” dedi.
Bölgenin bu destinasyon ile bir İnanç Turizmi havzası haline geleceğini umut ettiklerini söyleyen Yetiş, “En büyük arzumuz Halilü’r -Rahman’dan Adıyaman Safvan Bin Muattal’a -Safvan Bin Muattal’dan Halilü’r -Rahman’a ziyaret akışının sağlanması. Bunun için gerekirse turlarla görüşüp yönlendirme yapacağız. Bunun ilk aşaması iskelenin yapımı. Bunun için Ulaştırma Bakanlığından uzmanları Adıyaman’a davet ettik. Keşif çalışmasından sonra projenin hayata geçmesini bekliyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.