Mardin’in Midyat ilçesinde, hayırsever iş adamları tarafından yaptırılan caminin inşaatı devam ediyor.
Bahçelievler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi’nde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan caminin inşaatı hızla devam ediyor.
Caminin inşaatında incelemelerde bulunan iş adamları Abdulhakim Ayhan ve Halil Tekin, camide kaba inşaatın sürdüğünü söyledi. İnşaatın yapımı ile ilgili bilgi veren Abdulhakim Ayhan, "Bahçelievler Mahallesi’nde yaptırdığımız cami mimarisinin yanı sıra pek çok farklı özelliği ile Midyat’ta benzersiz bir cami olacak.Adını henüz kararlaştıramadığımız caminin inşaatında son aşamaya gelindi. Önümüzdeki Aralık ayında tamamlanarak Midyat halkımızın hizmetine sunacağız. Midyat’ta benzersiz bir cami olacak diyebilirim. Caminin yapımında yöreye özgü taş kullanılıyor. Camide, taziye evi, Kur’an kursu, mutfak, gasil hane, abdesthane ve sosyal alanlar bulunacak. Ayrıca kadınlar için ayrı girişi olan mescit, taziye evi, kız Kur’an kursu, mutfak ve lavabolar olacak. Tam anlamı ile Midyat halkımıza sosyal ve kültürel bir alan kazandıracağız. Kadınlar ibadetlerini yaparken aycı çocukları için oyun parkı olacak" dedi.
Cami inşaatının hızla ilerlediğini kaydeden Halil Tekince ise, yardım yapmak isteyen vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Hayır işlemek isteyen vatandaşlarımız var ise cami inşaatımızı gelip yerinde inceleyip, gezebilirler. Ne yardımı yapmak istediklerine bakabilirler" dedi.