Recai GÜLER/Mehmet İNAN,()- BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen '29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın finalinde, 'Altın Karagöz' ödülü Sırbistan ekibinin oldu. Başarılı performansıyla dereceye giren Bulgaristan ekibi 'Gümüş Karagöz' ödülünün, KKTC ekibi de 'Bronz Karagöz' ödülünün sahibi oldu.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, '54. Uluslararası Bursa Festivali' kapsamında gerçekleştirilen '29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın finali, renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda coşkulu kapanış töreninde 'Anadoludan Geldik' adlı türküyü seslendiren TRT sanatçısı Sümer Ezgü'ye tüm ekipler alkışlarıyla eşlik ettiler.
DOSTLUK VE BARIŞ
Bursa'ya 18 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan '29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması', tüm dünyaya dostluk, barış sevgi ve kardeşlik mesajları gönderdi. Finalde 5'er dakikalık gösterilerini sergileyen gruplardan Sırbistan ekibi birinci Bulgaristan ekibi ikinci olurken; üçüncülüğü de Kuzey Kıbrıs Turk Cumhuriyeti ekibi kazandı.
ALTIN-GÜMÜŞ VE BRONZ
Yarışmanın birincisi olan Sırbistan ekibi 'Altın Karagöz' ile 5 bin Euro para ödülü, 2. olan Bulgaristan ekibi 'Gümüş Karagöz' ile 3 bin Euro para ödülü ve üçüncülük ödülü olan alan kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekibi de 'Bronz Karagöz' ile 2 bin Euro para ödülü almanın sevincini yaşadı.

FOTOĞRAFLI