İzmir'de radyo programcılığı ve solistlik yapan Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi mezunu olan 23 yaşındaki Sinem Ateş, ileride tanınmış sanatçılardan Zara, Erdal Erzincan ve Oğuz Aksaç gibi isimlerle aynı sahneyi paylaşmak istiyor. Mezun olduğu bölümün aksine küçük yaşlardan bu yana müzikle uğraşan Ateş, amatör olarak da bağlama çaldığını ve mesleğinde yükselmek istediğini dile getirdi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden mezun olan ve balık hastalıkları üzerine yine yüksek lisansını aynı üniversitede yapan Sinem Ateş, çevresinde 10 parmağında 10 marifet biri olarak tanınıyor. İlkokul 5. sınıftan beri müzikle uğraşan Ateş bir yandan öğrenimine devam ederken, bir yandan da çok sevdiği müzik yaşamında yükselmek için yoğun çaba harcıyor. İzmir'de her hafta Cumartesi günleri 15.00 ile 17.00 saatleri arasında Can Radyo'da Sinem'le Aşk-ı Nağme Programı'nı yapan Sinem Ateş bir yandan da mezun olduğu Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde balık hastalıkları üzerine yüksek lisans yapıyor. Orta seviyede İngilizce ve Yunanca bilen Ateş, aynı zamanda çeşitli gecelerde solist olarak sahne alıyor. Amatör olarak bağlama çaldığını ifade eden sanatçı Sinem Ateş, ileride en çok istediği şeyin ünlü sanatçılar Zara, Erdal Erzincan ve OĞuz Aksaç ile aynı sahneyi paylaşmak olduğunu dile getirdi.

Ege Üniversitesi Su Ürünleri FAkültesi Müzik ve Halk Dansları Topluluğu Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu ve aynı zamanda hem organizasyon hem de solist olarak görev yaptığını vurgulayan Ateş, Gaziemir Altay Arena Cafe'de de canlı müzik yaptığını anlattı. Karabağlar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ndeki etkinliklerde sahne aldığının altını çizen Sinem Ateş aynı zamanda da Ege Çorum Dernekleri gecesinde şarkı söylediğini, 22 Kasım'da da Engelliler yararına düzenlenecek bir konserde sahne alacağına dikkat çekti.