İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki Fatih Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören otistik öğrenciler, yaptıkları el işi eşyalarla harikalar yaratıyor. Ortaya çıkan eşyalar, beğeni topluyor.
Öğrencilere el sanatları dersinde eğitim veren öğretmen Atay Akyol, otistik öğrencilerin kapı süsleri, ebru sanatı, el bilekliği, kolye, kilim dokumacılığı ve çeşitli ağaç türlerinden süs eşyaları yaptığını söyledi. Sınıftaki öğrencin birbirinden değerli eserler ortaya çıkardığını kaydeden Akyol, "Çocuklarda genel olarak zamanlama sıkıntımız olmadığı takdirde, birebir çalışmalar yapıyoruz. Çocukların zihin ve kas gelişimlerini geliştirmeye yönelik, çalışmaları dikkate alıyoruz. Bu çalışmalar özenle seçilip, çocukların uygulayabileceği şekle getiriliyor" dedi. Mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmeni Hakan Adagideli, "Buradaki amacımız, çocuklarımızın el becerilerini geliştirmek. Yakma makinesi ve kıl testeresi ile çocukların el becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Atatürk resimleri, Türk Bayrağı resimleri gibi işleri yapıyoruz" diye konuştu.
Merkezin Müdürü Gürsel Çakıcıoğlu da, 18 öğretmen, bir psikolog, 1 hemşire, 3 yardımcı ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatırken şöyle dedi:
"Merkezimizde orta ve ağır otistik öğrenciler eğitim görüyor. Saat 09.20'de başlayan ve 14.40'ta eğitimin sonlandığı merkezde, öğrenciler gelen servise imza ile teslim ediliyorlar. Öğrencilerin bina içerisinden dışarı çıkmalarını önlemek için okulda güvenli kapı kullanılmaktadır. Güvenli kapı sadece içeride bulunan düğme sistemi ile açılmaktadır."

FOTOĞRAFLI