Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, en önemli yatırımın eğitime ve insana yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Tuna, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm öğrenci, öğretmen ve eğitim camiasının yeni eğitim öğretim yılını tebrik etti. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşmanın en önemli basamaklarından birini eğitimin oluşturduğuna işaret eden Hamit Tuna, çocukların, çağın gereklerine göre yetiştirilmesi hususunun, toplum olarak en fazla önem verilmesi gereken konu olduğunu ifade etti.

İlçede eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla eğitim ve öğretime büyük ölçüde destek verdiklerini belirten Tuna, “Ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması yolunda hedefimiz, eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak olmalıdır. Toroslar Belediyesi olarak eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. İlçemize yeni eğitim kurumlarının kazandırılmasının yanı sıra mevcut eğitim kurumlarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sağlıklı ve daha temiz ortamlarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla her yıl eğitim- öğretim sezonu öncesinde bölgemizde bulunan tüm okullarda çevre düzeni, temizlik, bakım ve okul binalarının dış cephe boyama çalışmasını yapıyoruz. Okul müdürlerimiz ve idarecilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın 2013-2014 eğitim öğretim yılında her türlü desteği almış hiçbir sorunla karşılaşmadan okullarını bitirmeleri en büyük arzumuzdur" dedi.

Akdeniz Belediye Başkanvekili Fayik Eroğlu da, tarihin hiçbir döneminde bilgiye bu denli ihtiyaç olmadığını vurgulayarak, iyi eğitim almış bireylerin toplumsal kalkınmada eşsiz bir öneme sahip olduğunu kaydetti. Ülkelerin bilgi toplumu olma yolunda büyük bir yarış içerisinde olduğuna değinen Eroğlu, bu yarışta öne çıkmanın temel koşulunun iyi eğitim almış bireylere sahip olmaktan geçtiğinin altını çizdi. Geleceğe güvenle bakabilen, insana ve doğaya saygılı, huzur ve barıştan yana bir nesil yetiştirilmesi için öğretmenlerin rolüne de dikkat çeken Eroğlu, “Her meslek önemli ve değerlidir. Ancak öğretmenlik mesleği aynı zamanda kutsal bir görevdir. Çocuklarımızın ülkemizin ve kendilerinin geleceğini şekillendirmeleri noktasında öğretmenlerimizin katkısı büyük olacaktır. Kaliteli eğitimin ana belirleyici unsuru öğretmendir. Bu açıdan kendini geliştiren, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, amaçları belirleyen ve bunlara ulaşma çabası içinde bulunan öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiasının her kademesindeki emekçilerin ve her koşulda çocuklarına destek olan velilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum” diye konuştu.