Samsunspor'a gönül veren taraftarların Nuri Asan Tesisleri'ndeki antrenmana gelerek Engin Korukır'ı istifaya davet etmesinin ardından yönetim kurulu üyelerinin tesislere polis çağırarak taraftarları dışarı çıkartmasına ve 'sizi buraya kim aldı? güvenlik yok mu?' sözlerine Söğütlübahçe ve Şehzadeler'den tepki geldi.



'SİVAS MAÇINDA İSTİFAYA ÇAĞIRACAĞIZ!..'
Samsunspor Taraftarlar Derneği Söğütlübahçe yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"5 Eylül akşamı Nuri Asan Tesislerinde antrenman esnasında Engin Korukır'ı istifaya davet eden Üniversiteli Samsunsporlular ile aynı düşünceye sahip olduğumuzu, Sivasspor karşılaşmasında da skor ne olursa olsun teknik ekibi istifaya çağıracağımızı, geçen yıl olduğu gibi istifa eden teknik direktörlerin istifalarını yönetimin kabul etmemesi durumunda taraftara kulak asmayan yönetime de tepki göstereceğimizi, tesislerde bu kulübün gerçek sahibi taraftarı dışarı çıkarmak için güvenlik güçlerini çağırmasından sonra hiçbir şekilde yönetimin destekçisi olmayacağımızın bilinmesini isteriz. Deplasmanda sıfır, istifa Korukır!"



'O YÖNETİCİ İSTİFA ETSİN!..'
Şehzadeler taraftar grubu antrenmana gelen taraftarların yönetim tarafından polis zoruyla çıkartılması sonrasında sert açıklama yaptı. Yönetici Fazlı Abdik'i hedef alan Şehzadeler Grubu yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

"Dün akşam yapılan idmanda münferit Samsunspor taraftarlarına 'Bunları buraya kim soktu? Güvenlik nerde?' sorusunu sorarak, Engin Korukır’ı istifaya davet ederek takımına destek veren ve tek amacı Samsunspor’u girilen bu çıkmaz sokaktan çıkartmak olan bu sağduyulu taraftar topluluğumuza yapılan terbiyesizliği şiddetle kınıyoruz. Bu terbiyesizliği yapan kişinin acilen taraftarlarımızdan özür dilemesi gerektiğini, Sivasspor maçına kadar istifa etmemesi durumunda Engin Korukır’ı da sonuç nolursa olsun Sivasspor maçında istifaya davet edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiririz."

HABER: Ali BİROL