İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL, () TEM'de Edirne'ye doğru yürüyüşlerini sürdüren Suriyeli sığınmacıları bazı sürücüler görerek emniyet şeridinde durdu. Onlara yardım etmek isteyen sürücüler kadın ve çocuk sığınmacıları araçlarına aldı.

YAKLAŞIK 25 SIĞINMACIYI ARACINA ALDI
Saat 09:00 sıralarında TEM otoyolunda emniyet şeridinde yürüyen Suriyelileri gören bir sürücü panelvan aracıyla emniyet şeridinde durdu. Yahya Albayrak isimli sürücü kadın ve çocukların bulunduğu yaklaşık 25 Suriyeli sığınmacıyı aracına bindirdi. Onları Edirne'ye kadar götüreceğini söyleyen Albayrak, “Edirne tarafına gidiyorum. Arkadaşları zor durumda gördüğüm için aracıma aldım. Yaklaşık 25 kişi var araçta. Onları Edirne'ye kadar götüreceğim" dedi.

ANNESİNİ BIRAKARAK GÖZYAŞLARI ARASINDA ARACA BİNDİ
Suriyeli bir kadın, araçta yer olmadığı için kendisi yerine 5-6 yaşlarındaki çocuğunun araca alınmasını istedi. Çocuk annesinden ayrılmak istemese de gözyaşları arasında araca bindi. Bir servis aracı da yol kenarında durarak, yaklaşık 20 Suriyeli sığınmacıyı aracına aldı. Sürücü, “Bugün araç boştu. Çocuklara yardımcı olmak için durduk. Aracımız Silivri'ye kadar gidecek. Silivri sapağında onları götüreceğiz" dedi. Geri kalan sığınmacılar emniyet şeridinden Edirne istikametine doğru yürümeye devam ediyor.

(FOTOĞRAF)