MUSTAFAKEMALPAŞA(Bursa), () - BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi’nde, iki grup gencin kavgasında, başına odunla vurulması sonucu beyin kanaması geçiren 21 yaşındaki Emrah Baydur, yaşamını yitirdi. Ailesinin organlarını bağışladığı gencin kalbi, karaciğeri ve iki böbreği organ bekleyen hastalar için umut oldu.
Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen hafta aralarında sürekli tartışma yaşanan iki grup genç, çarşıda karşı karşıya geldi. Yeniden tartışmaya başlayan taraflar, kısa sürede taşlı sopalı kavga etmeye başladı. Vatandaşların ayırmaya çalıştığı olayda, iddiaya göre Gürkan Ç. (22), elindeki odun ile Emrah Baydur'un başına vurdu. Baydur olduğu yere yığılırken, polisin geldiğini gören gençler olay yerinden kaçtı. Ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırılan ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Emrah Baydur bir haftadır verdiği yaşam mücadelesini dün akşam kaybetti.
AİLE, ORGANLARI BAĞIŞLADI
Genç yaşta hayatını kaybeden Emrah Baydur’un ailesi, çocuklarının organlarını bağışladı. Baydur’dan alınan kornea, karaciğer, iki böbrek ve kalp, Ankara, Balıkesir ve Uludağ üniversitesinden gelen nakil uzmanları tarafından teslim alındı. Organların bu 3 ilde organ nakli bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.
Bu arada gözaltına alınan Gükkan Ç., çıkartıldığı nöbetci mahkemece tutuklandı. 
FOTOĞRAFLI