Bu sene yeni kurularak eğitim ve öğretime başlayacak olan Zonguldak Kilimli Spor Lisesi’nin yetenek sınavları başladı.
Kilimli İsmail Hakkı Güngör Spor Salonu’nda öğrenciler başarılı olabilmek için zamanla yarıştı. Öğrenciler hazırlanan test parkurlarında zorlu spor hareketlerini yaparak en hızlı şekilde hedefe ulaşmaya çalıştı.
Öğrenciler içeride sınav olurken, dışarıda ise aileler çocuklarını salın içi kamerasından izledi. Spor lisesi yetenek sınavlarının 3 gün süreceği, 3 Temmuz cuma günü ise sonuçların açıklanacağı öğrenildi.
Zonguldak Kilimli Spor Lisesi Müdürü Recep Alkuş yaptığı açıklamada, yetenek sınavında ki öğrencilere başarılar dilediklerini belirterek, "Bugün itibariyle Zonguldak Kilimli Spor Lisesi’nin yetenek sınavları başladı. Şu anda bize 81 tane öğrenci kayıt yaptı. 3 gün sürecek bu yetenek sınavı. Birinci gün ve ikinci gün Pazartesi ve Salı günleri erkeklere, Çarşamba günü ise bayan aday öğrencilerimize yapacağız bu sınavı. Tabi ki elemeler olduktan sonra yeniden bir kayıt alımı süreci olacak. 13 Temmuz ile 16 Temmuz arasında hem kayıt yapacağız, hem sınavlarını yapacağız hem de okula kesin kayıtlarını yapış olacağız. 29 Haziran’da başlayan yetenek sınavlarımız 3 gün sürecek ve yetenek sınavı sonuçları 3 Temmuz 2015 Cuma günü mesai saatinden sonra açıklanacak” dedi.