Bilecik’te Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Pazar tezgahlarında en fazla fiyat artışı görülen ürünlerin taze fasulye ve çilek olduğu belirtildi.
Bilecik merkez Hürriyet mahallesinde kurulan Pazartesi pazarında Ramazan ayının ilk pazar heyecanı yaşanırken tezgahlarda yer alan taze fasulye ve çilek fiyatları ile pazarın şampiyonu oldu. Tezgahlarda yer alan sebze ve meyveler fiyatları ile müşterilerinin fazla memnun etmezken, satıcılar ise Ramazan ayı münasebetiyle işlerde düşüş olduğu belirtti. Pazarda esnaflık yapan Yeniköylü kiraz satıcısı Hasan Hüseyin Aslan, geçen sene Ramazan ayında daha güzel işler olduğunu belirterek, “Bu sene satışlar durgun. Geçen sene ile bu sene arasındaki fark geçen sene bundan iyiydi. Bu fiyatlardaki artış sebebi mi, yoksa Ramazan ilk günlerinin vermiş olduğu rehavet mi bilinmez. İnşallah haftaya işlerimiz daha güzel olur” dedi.
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar ise, pazarın fazla pahalı olmadığı ve taze fasulye, barbunya, sarımsağın pahalı olduğu belirterek, yaz meyvelerinden erik ve çileğin fiyatından şikayet ettiler.