Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Teknik Direktör Rıza Çalımbay ve futbolcularla birlikte, Tarsus’ta vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın ailesini ziyaret ederek acılarını paylaştı. Kahramanlı, kulüp olarak maddi manevi olarak ailenin yanında olduklarını söyledi.
Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay, Takım Kaptanı Servet Çetin, golcü Sinan Kaloğlu, futbolcular Efe Halil Özarslan, Nurullah Kaya, Güven Varol ve kulüp yöneticileri ile birlikte, Özgecan’ın Barış mahallesindeki evine geldi. Kulüp otobüsüyle gelen Başkan Kahramanlı ve beraberindekiler, Aslan ailesine evine çıkarak Özgecan’ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan’a baş sağlığı dileklerini iletti.
Aileyle görüşmelerinin ardından kulüp otobüsünün önünde gazetecilere açıklama yapan Başkan Kahramanlı, Özgecan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve arkadaşlarına baş sağlığı diledi. Acılarının büyük olduğunu anlatan Kahramanlı, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle bir acıyı Rabbim hiç kimseye göstermesin. Bu cinayeti işleyen kim olursa olsun onu burada lanetliyoruz. Böyle bir cinayetin işlenmesi bugün Türkiye’nin hiç bir yerinde hiç birimizin kabullenemeyeceğimiz bir cinayettir. Bu cinayeti işleyen inşallah gerekli cezayı alacaktır. Hem Mersin İdmanyurdu Kulübü olarak hem Ali Kahramanlı olarak, ailesine maddi manevi ne gerekiyorsa biz her konuda yardıma hazırız. Bugün Türkiye ayakta, Özgecan kızımızın yanında."
Özgecan’ın ailesine sabır dileyen Kahramanlı, "Allah bu tür olayları hiç kimsenin başına vermesin, bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın, her zaman biz bu ailenin yanındayız. Bize ne düşüyorsa her zaman onların emrindeyiz" dedi.
"TOPLUMUMUZ KADINLARA SAHİP ÇIKIP BU TÜR OLAYLARA TEPKİ GÖSTERMELİ"
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay da, yanına Özgecan’ın kardeşi Barış Ali Aslan’ı alarak basına konuştu. Böyle bir olayın yaşanmasına inanamadıklarını ve söyleyecek söz bulamadıklarını belirten Çalımbay, "Buraya gelirken daha da kötü olduk. Ama bu işi yapanların, bilhassa kadınlara şiddet uygulayanların ben normal insan olduklarına kesinlikle inanmıyorum. Bence adi insanlardan birisidir onlar. Toplumumuzun bir kere kadınlara çok sahip çıkması gerekiyor. Bu yürüyüşler, pankartlar bir yere kadar. Artık bence daha da başka şeylerin yapılması gerekiyor. Bu olayları gördüğümüz zaman büyük tepki göstermemiz gerekiyor ve her türlü de kadınlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü giden 20 yaşında bir kardeşimiz. Bu hepimizin başına gelebilir. Onun için bunun burada kalmaması gerekiyor. Gelip burada destek veriliyor, mükemmel işler yapılıyor ama artık bunu tam yapmak gerekiyor. İnşallah bu son olur. Özgecan’a yapılan inşallah bir daha hiç kimseye yapılmaz ve buna da hiç kimsenin izin vermemesi gerekiyor" diye konuştu.
Takımın golcü futbolcusu Sinan Kaloğlu da Özgecan’ın kaybı nedeniyle tüm futbolcuların çok üzgün olduklarını dile getirerek şunları söyledi: "Olayın olduğu ilk günden itibaren gerçekten çok sarsıldık. Hala olayın üzüntüsündeyiz. Takım olarak geldik ve Özgecan’ın ailesinin üzüntüsünü paylaşıyoruz. Allah onlara sabır versin, gerçekten çok zor bir durum. Ama tüm Türkiye’nin bu olaya kilitlenip, tüm vicdanların sarsılıp herkesin birlikte hareket etmesi de güzel bir mesaj oldu. Tabi Özgecan’ımızı geri getirmeyecek ama bundan sonraki Özgecanlar için bence bu bir engel olacaktır. Toplum olarak biraz daha iyi düşünüp artık bu tip cani olayların yaşanmamasını istiyoruz. Mekanı cennet olsun Özgecan’ımızın. Biz her zaman ailesinin yanındayız, burada da olacağız."