Savcılık ise nisan ayı boyunca ülke genelinde 35 kişinin protestolarda yaşamını yitirdiğini duyurdu. Başkan Maduronun yeni bir kurucu meclis ve anayasa kararından sonra ABD destekli sağ muhalefet halkı yeniden sokağa çağırmıştı. 
 Muhalif milletvekili protestocuları şiddet kullanmamaya çağırdı


 
Öte yandan savcılık, İçişleri Bakanlığının kayıtlarına göre nisan ayı başından 4 Mayıs tarihine kadarki protesto gösterilerinde 18i başkent Karakasta olmak üzere ülke genelinde 35 kişinin öldüğünü, 717 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Açıklamada ölenlerden dördünün henüz ergenlik çağında olduğuna, bir tanesinin Bolivarcı Ulusal Muhafız birliğinde görev yaptığına ve bir tanesinin ise Carabobo eyalet polisinden olduğuna dikkat çekildi. Soruşturmaların sürdüğü gelen bilgiler arasında.
 
Maduro karşıtı milletvekillerinden Stalin Gonzales ise protestocuları şiddet kullanmamaya çağırdı.Dünkü protestolarda göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yine çatışma çıktı. Miranda eyaleti Baruta belediye başkanı Gerardo Blyde, 17 yaşındaki Armando Cañizalesin Las Mercedes ve  Francisco Fajardo karayollarını bağlayan köprüdeki öldüğünü Twitter hesabından duyurdu.

8 ülkeden kınama
 
Venezuela basınında yer alana haberlere göre ise Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Costa Rica, Guatemala, Honduros, Meksika ve Praguay olmak üzere 8 Latin Amerika ülkesi ortak bir deklerasyon ile Venezuela hükümetini ülkedeki şiddet ortamı gerekçesiyle kınadı. Aynı gerekçeyle bu ülkeler de dahil olmak üzere kıtadaki tüm ülkelerin üye olduğu Amerikan Devletleri Organizasyonu (OAS) da Venezuela hükümetini kınamıştı.

Başkan Maduro ise başta ABD olmak üzere OAS üyesi bazı ülkeleri kendisine karşı darbe yapmakla suçlayarak OAS'tan çekilme kararı almıştı. Bunun üzerine Bolivya devlet başkanı Evo Morales de Venezuelada yaşananları darbe olarak tanımlayarak Maduroya destek vermişti.
 
Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes de basın mensuplarına gönderdiği mektup aracılığıyla Venezuela ve Bolivarcı Devrime karşı bir savaş ilan edildiğini ve bu savaşın ekonomik, finansal, medyatik, diplomatik ve psikolojik olarak pek çok cepheden yürütüldüğünü vurgulamıştı.

Kaynak:Vatan