MERSİN, () - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 5 yıl önce sahnelediği ve büyük bir beğeniyle temsilleri kapalı gişe oynayan 'Güldestan' balesini prömiyerle sanatseverlerle yeniden buluşturdu. 
Tek perdelik 'Güldestan' balesi Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ile yaklaşık 700 sanatseverin izlediği eserin müziğini Mercan Dede yaptı. Modern dans prodüksiyonunun rejisi ve korografisi Beyhan Murphy üstlendi. Orijinal ışık tasarımını Michael Odam'ın yaptığı eserin ışık realizasyonunu Beyhan Murphy ve Tarı Deniz yaparken, dekor tasarımını Işın Mumcu, kostüm tasarımını İsmail Dede gerçekleştirdi. Devlet Opera ve Balesi'nin yerleşik tüm salonlarında beğeniyle karşılanan ve temsilleri kapalı gişe oynayan Güldestan, yurtdışında; Hollanda, Çin, Almanya, Makedonya, ve Fransa'da sahnelendi. Düğün Düet, Sema Düet, Nar, Pehlivan, Düğün, Sema, Kahvehane (çiftler) olarak yedi bölümden oluşan Eser, Anadolu'nun eşsiz kültüründen hareketle Osmanlı'dan modern dönemin İstanbul'una kadar geniş bir panoramayı gözler önüne seren eseri MDOB'un seçkin bale sanatçıları sahneledi.
MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Aslı Utku Engin, Güldestan'ın sahnelenmesi nedeni ile biletlerinin günlerce önceden tükendiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıllarda sahneleyerek tüm temsillerini kapalı gişe oynadığımız Güldestan balesini yeni versiyonuyla yeniden sanatseverlerle buluşturduk. Eser, sadece Türkiye'de değil yurt dışında da sanatseverlerin beğenisini kazanarak ülkemizin tanıtımında başarılara imza atmıştır. 10'ncü yılında yeniden sahneye taşıdığımız eserin prömiyeri kapalı gişe oynadığı. 2'nci temsili ise 22 Ocak Perşembe günü aynı saatte sahnelenecek Eseri izlemeye tüm sanatseverleri davet ediyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI