Ferit DEMİR/ TUNCELİ, ()- DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde 11 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı Tunceli'de bir grup Emek Partili tarafından yapılan basın açıklaması ile protesto edildi. Emek Partisi Tunceli İl Başkanı Mustafa Taşkale, yasağın biran önce kaldırılması yönünde hükümete çağrıda bulunarak, "Eski günlere geri dönülmesinin ve kaseti geri sarıp, başa almanın anlamı kalmamıştır" dedi.
Emek Partisi Tunceli il örgütü, Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ve olayları protesto etmek için Sanat Sokağı'nda bir araya geldi. 'Silvan'da katliam var sessiz kalma' yazılı pankart açan EMEP'liler, çeşitli sloganlar attı.
Emek Partisi Tunceli İl Başkanı Mustafa Taşkale, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin yürüttüğü savaş konsepti sonucu Silvan'da büyük bir insanlık dramı yaşandığını, Silvan halkının en insani ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz durumda olduğunu iddia etti. 7 Haziran öncesi AK Parti hükümetinin ülkeyi tek başına yönetmek üzere savaş konseptini uyguladığını, bunun da bugün büyük bedellere neden olduğunu savunan Taşkale, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Artık muhataplarımız değişmiş, biz çözümü akil insanlarla, kanaat önderleriyle çözmeye çalışacağız" sözüne atıfta bulunarak, "Bir kez daha hatırlatıyoruz; sizler daha önceden de bu politikayı yürütmüş, akil insanlar ülkenin her tarafında toplantılar yapmış, bu toplantıların sonucu ve çözümü nasıl olması gerektiğine dair sizlere gerekli raporları sunmuştur. Bir kez daha kaseti başa alarak ve asıl muhatapları öteleyerek, yeniden savaş konseptini hayata geçirip uzatmanın bir anlamı kalmamıştır" diye konuştu.
Bölgedeki operasyonların durdurulması çağrısında bulunan Taşkele, "Silvan'da, Silopi'de, Cizre'de ve diğer yerleşim alanlarındaki sokağa çıkma yasakları artık uygulamadan kaldırılmalı ve sivil halka karşı başlatılan operasyonlara derhal son verilmelidir" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından grup, olaysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI