Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin, 2018 yılı Mart ayı ihracatı 32.2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

AKİB’ten yapılan açıklamaya göre, 2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarına göre, Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 2017 yılının eş değer dönemine kıyasla yüzde 10 oranında artış kaydederek 1.6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sektörün mart ayı Türkiye toplam ihracatındaki payı ise yüzde 11.1 oldu. Mart ayında Türkiye’den en fazla hazır giyim ve konfeksiyon ihraç edilen ülkeler Almanya, İspanya ve İngiltere olarak sıralandı.

2018 yılı Mart ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hayri Uğur, 32.3 milyon dolarlık hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı gerçekleştirildiğini ve bir önceki yılın eş değer dönemine kıyasla sektör ihracatında değişen ihracat pazarları koşullarına bağlı olarak ülke geneli hazır giyim ve konfeksiyon ihracatındaki payının yüzde 2 olduğunu belirtti. AHKİB yılın ilk çeyreğinde 87 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş oldu.

AHKİB’den Mart 2018 döneminde 81 ülkeye ihracat

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin 2018 yılı Mart ayında değer bazında ihracatını ülkelere göre de değerlendiren Uğur, “İspanya yüzde 42 pazar payı ile ilk sırada, Almanya yüzde 13 ile ikinci sırada ve Suudi Arabistan ise yüzde 8 ile üçüncü sırada yer aldı. 2017 yılı aynı döneme kıyasla, İspanya’ya ihracatta yüzde 162’lik değer artışı yaşandı” dedi.

AHKİB’in mart ayı döneminde 81 ülkeye ihracat yaptığını kaydeden Uğur, ihracatın yüzde 75’ten fazla bir kısmının AB 28 bölgesine gerçekleştirildiğine, Bulgaristan, Umman ve Dubai’ye gerçekleşen değer artışı ile beraber ihracat pazarlarının genişlediğine dikkat çekti.