AK Parti Milletvekili Aday Adayı Tamer Dağlı, sevenlerinin yoğun ilgi ve desteği ile aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Adaylık başvurusunun ardından bir açıklama yapan Tamer Dağlı, kendisini “Mukaddes davanın bir neferi” olarak gördüğünü, mutlu ve güçlü bir Adana için yola çıktığını söyledi. Dağlı açıklamasında şunları söyledi;
“Şahsım olarak bu zaman kadar bulunduğum görevlerde her zaman memleketime hizmet etmeyi kendime bir borç bildim. Bu şuurla, köklerimin olduğu Adana’dan hiçbir zaman kopmadım, ayrılmadım. Buradan Adanalı hemşerilerime sesleniyorum; Gelecekten umutlu olsunlar. AK Parti çatısı altında Yeni Türkiye hedefimizde güçlü, müreffeh ve yaşanabilir bir Adana için mücadele edeceğime söz veriyorum. Türkiye’nin içinde bulunduğu zorlukların bilinciyle “Güçlü ve Lider Türkiye” idealinden sapmayarak 2023 hedefine emin adımlarla hep birlikte ilerleyeceğiz. Yüce Rabbim bu mukaddes yolu bizlere hayırlı kılsın. Ülkemize ve Adana’mıza yapacağımız hizmetlerde nefsimizle değil, imanımız ve aklımızla hareket etmeyi bizlere nasip etsin inşallah.
Bizler “Güçlü Türkiye Sevdamızın” yılmaz savunucuları olarak ülkemize hizmet etmeyi, milletimize hizmetkar olmayı, Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolundan giderek öğrendik. Bu kutlu yola, bayrağı devralan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu ile devam edeceğiz. Bu uğurda 2023 ve 2071 hedefimize hiç yılmadan milletimizin hayır dualarıyla hep birlikte güçlü Türkiye için ilerleyeceğiz.”
TAMER DAĞLI KİMDİR?
05.06.1970 Adana-Kozan doğumlu olan Tamer Dağlı, 1990 Yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.
1994 yılında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Formasyon eğitimi aldı. 2014 yılında ise Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel Yönetimler ve Siyaset Biliminde Yüksek Lisans yaptı.
Değişik bankalarda üst düzey yöneticilik yapmakla birlikte, 2012 yılından itibaren Türkiye Finansa Katılım Bankasında Şube Müdürlüğü, Adana Bölge Müdürlüğü ve halen Genel Müdürlük KOBİ bankacılığı Müdürlüğü yaptı.
Mülkiyeliler Birliği Adana Şube Yöneticiliği, Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyeliği görevlerinde bulundu. 2011 Genel Seçimlerinde 24. Dönem AK Parti Adana 10. Sıradan Milletvekili Adayı olmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır.