BAYBURT (AA) - Hayırsever işadamı Hacı Kocaağaoğlu, Bayburt'ta bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayırsever işadamının hediyelerini öğrencilere dağıtmak için Bahir Neceta Sorguç İmam Hatip Yatılı Bölge Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Törene İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Bilgin, Şube Müdürü Kemalettin Karabulut, Okul müdür Ali Osman Akbaş, hayırsever işadamı Hacı Kocaağaoğlu ile taşıma merkezi okul müdürleri katıldı.

Milli Eğitim Şube Müdürü Karabulut, yaptığı konuşmada, bu törenin Bayburt'un içerisinden yetişmiş, hayırsever işadamı Hacı Kocaağaoğlu'nun doğup büyüdüğü memleketini unutmadığını belirterek, "Bu maksatla siz öğrencilerimize bir hediye takdimi olacak. Hayırsever işadamımızın bu hediyeleri il genelindeki bin 500 öğrencimize ulaşacak. Bu hediyelerimiz merkez Yatılı Bölge Okulu ile taşıma merkezi okullarımızdaki öğrencilerimize ulaşacak. Ben öğrencilerimiz ve milli eğitim camiası adına hayırsever işadamımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Her zaman desteklerini bekliyoruz" dedi.

Bayburtlu hayırsever işadamı Hacı Kocaağaoğlu ise öğrencilere eğitime önem vermelerini, maddiyatı hiç düşünmemelerini söyleyerek, "Okuyun, Elhamdülillah şimdi vakıflarımız var, hayırsever ağabeyilerimiz var, devletimiz zaten öğrencilerin elinden tutuyor. Onun için maddiyatı hiçbir zaman problem etmeyin" dedi.

Konuşmaların ardından hediyelerini alan öğrenciler, işadamı Kocaağaoğlu ile okul merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.