Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın kurulmasını önenerek, bu bakanlığın Türkiye için önem arz ettiğini söyledi.
AK Parti’den Gaziantep milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, önemli açıklamalarda bulundu. Bu seçimlerin özellikle 4 husus noktasında önem arz ettiğini ifade eden Arslan, birincisinin yeni bir anayasa, sivil bir anayasa, akabinde çözüm süreci, başkanlık sistemi ve paralel yapıyla mücadele olduğunu söyledi. Arslan, “Bu dört konuda, bu seçimler referandum niteliğinde olacaktır. Bu seçimlerle ilgili inşallah nasip olursa projelerimizi anlatacağız. Ama öncelikle bizim Türkiye’ye ve Türkiye’nin bu duruşuyla ilgili ciddi projelerimiz var. Türkiye’nin mazlumlara dönük yüzü özelliklede İslam alemine dönük yüzü ve Ortadoğu’daki yapıdan dolayı mazlumların sığına bildiği bir kale konumundadır. Bu vesileyle bu son kalenin düşmemesi gerekmektedir. Bu seçimler bu açıdan önemlidir. Bundan dolayı biz Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nı öngörmekteyiz. Eğer değerli büyüklerimiz sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız bu konularda bu projeyi uygun görürlerse Göç ve Mülteciler Bakanlığı Türkiye için önem arz etmektedir “dedi.
“İKİ HUSUS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
AK Parti Milletvekili aday adayı Mehmet Emin Arslan, Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nın iki boyutta önem arz ettiğini ifade ederek, şunları söyledi.
“Birincisi normalde yurtdışından Türkiye’ye sığınmış kardeşlerimiz için önem arz etmekte. Bir diğer boyutu da yine Türkiye’den yurt dışına giden Türk vatandaşlarımız için Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nı önermekteyiz. Yani iki boyutlu, gerek Türkiye’ye gelen mülteciler, gerekse Türkiye’den yurtdışına Avrupa’da olan vatandaşlarımız için böyle bir projemiz var. Buradaki temel mantığımız şudur: Göç ve Mülteciler Bakanlığındaki temel espri, temel Felsefe bir yetişmiş insanın devlete maliyeti ciddi bir rakam tutmaktadır. Bir mühendisin, bir öğretmenin, bir doktorun bu göçle bunların büyük bölümü zaten yetişmiş elemanlardır. Bundan dolayı bu göçle Anadolu’ya gelmiş Türkiye’ye sığınmış son kale olarak sığınan insanlar bunlardan istifade etmek lazım. Bunların geri dönüşümüyle ilgili projeler üretmek lazım Türkiye bu anlamda gerçekten de İslam alemi için Ortadoğu için yüzü dönük noktadır. Bunun Avrupa’da da Avrupa Birliği’nde de çeşitli örnekleri var. Yine Amerika kıtasında da özelikle kanada Göç ve Mülteciler Bakanlığı’nı en iyi idare eden bir yapıdadır. Nasip olursa 2015 seçimleri öncesi bu özellikle viraj niteliğindeki seçimlerinde bu açıdan değerlendirilmesi noktasında kamuoyuyla Göç ve Mülteciler Bakanlığını ön görmekteyiz.”
Bu bahsetmiş olduğu göç ve mülteciler bakanlığı özelde Gaziantep’i de ciddi açıdan ilgilendirdiğini hatırlatan Arslan, “Gaziantep metropol bir şehir, göç alan bir şehir. Gerek Türkiye içerisinden gerekse de yurtdışından Ortadoğu’dan göç alan bir şehir. Eğer Göç ve Mülteciler Bakanlığı olsa bu bakanlık yurt dışından gelen Suriyeli kardeşlerimizi, Iraklı kardeşlerimizi, Özbek kardeşlerimizi burada daha derli toplu olma noktasında daha verimli olma noktasında bunların sorunlarını giderme noktasında faydalı olur. Bir örnek verecek olursak; biz Suriyelilerle ilgili bir çalışma yürütmüştük, 5 bin civarında tıp doktorunu tespit ettik. Normalde Suriye’den gelmiş bu bölgede olan 5 bin civarında lisansı tıp olan çocuk, ortopedi, kadın doğum şimdi bunların gerçekten de bizim yurt dışından doktor ihtiyacımız var deniliyor. Sağlık bakanlığı bunların istihdamı noktasında faydalı olur. Bir diğeri de göç ve mülteciler noktasında eğer biz bu göçle gelen insanları doğru dürüst planlı programlı buralarda barındıramazsak gerekli alt yapı oluşturamazsak bunlar geri memleketlerine döndüklerinde sorun olarak dönecekler. Biz ama bunların alt yapılarını oluşturabilsek bunlar bizim kültür elçilerimiz olacak ticari ilişkilerimizi, siyasi ilişkilerimizi geliştirmiş olacaklar buda büyük ülke büyük bir Türkiye hedefi için çok büyük önem arz etmekte biz aynı Osmanlı’da olduğu gibi ecdadımızın yaptığı gibi burayı güçlendirmek ve kuvvetlendirmek zorundayız. Buda beyin göçüyle söz konusu olacaktır” ifadelerini kullandı.