Erzurum’da Atatürk heykelinin de bulunduğu fıskiyeli büyük bir alanı kaplayan boş süs havuzunu sulayan profesyonel buz pateni antrenörü Eren İlter, soğukta oluşan buzun üzerinde öğrencileriyle birlikte paten yapıyor. Kentte eskiden caddelerde buz pateni yapıldığını belirten İlter ve öğrencilerinin yoğun trafiğin yaşandığı kavşakta bulunan havuzdaki buz pateni gösterileri büyük ilgi görüyor.
Kentte yapılan tüm törenlerin başladığı nokta olan 9. Kolordu Komutanlığı karargah binasının karşısındaki Atatürk heykelinin bulunduğu havuzda gece ısının sıfırın altında 18 dereceye kadar düşmesini fırsat bilen buz pateni antrenörü Eren İlter, kasım ayı başında suyu boşaltılan havuzu ıslatıyor. Her tarafı özenle sulayan Eren İlter, sabahın erken saatlerinden itibaren de oluşan buzun üzerinde kaymaya başlıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde havuzun içinde buz pateni yapıldığını görenler, antrenör İlter ve öğrencilerine destek veriyor.
Çoğunluğu sokakta çalışan çocuklara buz pateni öğreten Eren İlter, “Erzurum’un caddelerinde 1946’dan 1960’lı yıllara kadar yoğun şekilde paten yapılırdı. Evlerinden çıkan gençler, okullarına ya da işyerlerine paten yaparak giderlerdi. Zaman içinde azalsa da paten yaparak kentte dolaşan gençler hep oldu. Şimdi tekrar aynı havayı yakalamak için Büyükşehir Belediyesi’nden havuzu kullanmak için izin aldık. Bundan böyle geceleri havuzu sulayacak, gündüzleri kayacağız. Her geçen gün öğrenci sayısı artacak ve yakın bir gelecekte kayanların çokluğu yüzünden koca havuzda adım atılacak yer kalmayacak. Erzurumlu gençleri, Atatürk Üniversitesi öğrencilerini havuzda buz pateni yapmaya davet ediyorum” dedi.