Samsun Canlı Haber TV ve Samsun Gazetesi olarak sokağın nabzını tutmaya devam ediyoruz. Vatandaşlara, "Samsun için en büyük tedirginliğiniz nedir?" diye sorduk. Samsunluların en büyük endişesi gençlerin geleceği ve mülteciler olarak göze çarpıyor.

İşte aldığımız cevaplar…


EN BÜYÜK TEDİRGİNLİĞİ YABANCILAR
Necla ÜNVEREN: Samsun için en büyük tedirginliğim çok fazla yabancı uyruklu insan olması. Çocuklarım için de tehlikeli ve zararlı olduğunu düşünüyorum ve geleceklerinden endişe ediyorum. Boyutları giderek artmaya ve daha fazla zararlı olmaya başladı. Kendi memleketimizde kendimiz olalım istiyorum. 

ENDİŞEM GENÇLERİMİZ
Selvin TAFLAN: En büyük endişem gençler. Çünkü şu an çok büyük tehlikenin içindeler. Bilindiği üzere çevremizde intiharlar artmaya başladı, bunlar da gençlerimizi çok etkiliyor. Biz az çok kendimizi koruyabiliyoruz ama şimdiki gençlerin korunmaya ihtiyacı var. 

UYUM SORUNU YAŞANIR MI?
Alperen UZUN: Şu an için tedirginliğim göçmenler olabilir. Başka şehirlerde olanları göz önüne aldığımız zaman bunu düşünüyorum. Tabi her insan bir değildir. Samsun'da yaşanayan Suriyeliler, Iraklılar bizimle uyum sağlayabilecek mi çok merak ediyorum. 

İŞSİZLİK BENİ TEDİRGİN EDİYOR
Aynur ÖRNEK: Aslında tedirgin olacak çok şey var ama öncelikle tedirginliğimiz işsizlik. Çünkü çocuklarımız üniversiteyi bitiriyor. Eğitimlerini tamamladıktan sonra gönül ister ki hepsinin işe girmesini. Umarım bir gün inşallah bu da olur.

İSTİHDAM SORUNU ORTADAN KALKMALI
Hasan SARGIN: Samsun için en büyük endişem istihdam. Okuyan, okumayan kim olursa olsun istihdam konusunda sıkıntı yaşıyor. Umarım en yakın zamanda bu sorun ortadan kalkar.

TRAFİK VE MÜLTECİ SORUNU ENDİŞE VERİCİ
Mahmut ERDİNÇ: Samsun’da trafik sorunun olduğunu düşünüyorum. Sokaklarımız yetmiyor, caddelerimiz araç yoğunluğunu kaldırmıyor. Mültecilerin gelmesi de biraz sıkıntı oldu bizim için.  Bu sorun da beni endişelendiriyor.

İŞSİZLİK EN BÜYÜK TEDİRGİNLİĞİMİZ
Mehmet MEMU: Şu an İşsizlik en büyük tedirginliğimiz. Gençlerimiz işleri olmadığı için kafelerde oturuyor. Okumak da istemiyorlar. İnsanlar okusa da yine işsiz kalıyor. Bu yüzden en büyük tedirginliğim, gençlerimizin işsiz kalması. Bu durum maalesef ülkemizin sorunu haline geldi. 

TEDİRGİN OLMAKTA HAKLIYIZ
Nihat GÖĞNE: En büyük endişemiz işsizlik. Şu an Samsun'da iş imkanı yok. Biz büyüklerden geçti ama günümüzde gençlerimiz bu konu yüzünden çok tedirgin. Tedirgin olmakta da haklılar. 

GÜNLER BOŞA GEÇİYOR
Hayati ÇAN: En büyük endişem insanların boşta kalması. Vakitlerini, günlerini boşa harcıyor. Öncelikle işsizlik sıkıntısı başta geliyor. Büyüklerimiz bu konuya el atsın çözüm bulsun istiyorum. Ben oğlumu emekli maaşım ile üniversitede okuttum kendisi işsiz geziyor. Endişelerim bundan yana.

GELECEK ENDİŞE VERİCİ
Hasan AKTAŞ: Samsun'da gençlerimiz için iş sahası yok. Gençlerimizin geleceğini kötü görüyorum. Umarım bir çözüm bulunur.