Çorum Belediyesi’nin kadın, engelli bireyler ve gençlere yönelik en prestijli yatırımları arasında yer alan Buharevler Gençlik ve Kültür Merkezi hizmete girdi.
Türkiye’nin sayılı kültür ve gençlik merkezleri arasında yer alacak olan tesiste kadınlara yönelik kültür merkezi ve zihinsel engelli bireylere yönelik rehabilitasyon merkezinin yanı sıra basketbol sahası, bowling salonu, çok amaçlı salonlar, yüzme havuzları, sentetik buz pateni, kütüphane ve kreş bulunuyor. 12 milyon 750 bin TL’ye mal olan tesis Çorum Belediyesi’nin eğitim yatırımları arasında ilk sırayı alıyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye üyeleriyle Buharevler Gençlik ve Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
Burada bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 6 yıllık görevi süresince gündelik siyaset polemiklerinin içinde yer almayıp, eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını söyledi.
Başkan Külcü, arasta ve stadyum dışında geçtiğimiz dönem seçim beyannamesinde söz verdikleri tüm yatırımları tek tek hayata geçirdiklerini vurguladı.
Yapılan yatırımlarla bir taraftan şehri yeniden derleyip toparladıklarını dile getiren Külcü, diğer taraftan da bu eserlerle mimari anlamda şehre kimlik kazandırdıklarını belirtti.
Kamuoyu yoklamaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Külcü, bugün seçim olsa sorusuna verilen cevabın, 2014 seçimlerinde alınan oy oranının üzerinde olduğunu belirterek, halkın belediyeden memnuniyet oranının ise oy oranlarının yüzde 20 üzerinde olduğuna dikkat çekti.
Başkan Külcü, verilen cevaplarda belediyenin “cesur, kararlı ve iş bitirici” olarak tanımlandığını ifade ederek, “Bunun fark ediliyor olması bizim için önemli bir unsurdur” ifadelerini kullandı.
Hiçbir işi ellerinin ucuyla tutmadıklarını, baştan savma iş yapmadıklarını vurgulayan Külcü, seçilmiş kişiler olarak üzerlerindeki emanet yükünün ağırlığını ve sorumluluğunu çok iyi bildiklerini kaydetti.
Başkan Külcü, yapılan çalışmaların halkın gönlünde ve dualarında yer bulduğunu kaydederek, “Yaptığımız her işte yüreğimizi ve sevgimizi ortaya koyduk. Samimi olunca da yaptıklarımızın karşılığını halkımız gönlünde görüyoruz. Halkımızı duası da var. Yeni belediyecilik anlayışında sosyal ve kültürel belediyeciliğin varlığını ve farkını ortaya serdik” şeklinde konuştu.
Kültür merkezlerinde verilen kurslar hakkında da bilgi Külcü, “55 farklı branşta toplam 367 kurs düzenledik. Bunlara 7 bin 195 farklı kişi katılarak eğitim aldı. Tüm etkinliklerimizi göz önüne aldığımızda 30 bin kişi sayısına ulaşıyoruz. 1963 öğrencimiz 5 merkezimizde düzenlenen eğitim kurslarına katıldı. Bin 100 çocuğumuz sosyal etkinliklere katılırken, tüm faaliyetlerimizde yer alan öğrenci sayımız ise 32 bin 979 olarak gerçekleşti. Burası bir prestij yatırımıdır. Bizim ölçeğimizde hiçbir belediyenin yapmayacağı ve yapamayacağı bir yatırımdır. Çorum dışında da belediyemizi bilinen belediyeler haline getiren bu yatırım, bizim sosyal belediyeciliğe verdiğimiz önemin bin yansımasıdır. Milli Eğitim Müdürlüğü’nden sonra Çorum’un en büyük eğitim yatırımını gerçekleştiren kurum halindeyiz. En ince detaylarına kadar düşünülerek hayata taşınan bu merkezimiz, modern mimarinin izlerini taşırken, mahallelere inşa ettiğimiz diğer kültür merkezlerimiz de tarihimi mimarimizin izlerini taşımaktadır”