Canik Belediyesi tarafından bu yıl 29-30 Ağustos tarihlerinde 3.’sü düzenlenen Yamaç Paraşütü Etkinliği farkındalık oluşturacak.
Türkiye’nin değişik bölgelerinden yamaç paraşütçülerinin katılacağı etkinlikte görme engelli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan paraşüt keyfi yaşayacak. Paraşütçüler havada Türkiye, KKTC, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları açacak.
Canik Belediyesi ve Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü işbirliği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Yamaç Paraşütü Etkinliği, 29-30 Ağustos 2015 tarihlerinde Gültepe Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Daha önceki yıllarda büyük ilgi gören şenliğe bu yıl da Türkiye’nin değişik bölgelerinden 50 yamaç paraşütçüsü katılacak. Yamaç Paraşütü Etkinliği’ne katılacak olan Görme engelli Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Kenan Önalan da yamaç paraşütü ile uçarak farkındalık oluşturacak. Etkinliğe katılacak paraşütçüler ise havada Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Türkistan ve Filistin bayrakları açacak.
ŞEHRİN TANITIMINA KATKI
Bu tür etkinliklerin sportif faaliyetlerin yanı sıra Samsun’un tanıtımına da önemli katkı sağladığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Gerçekten Samsun şehrinin, yamaç paraşütünün yapılacağı şehirler arasında olduğunu görüyoruz. Ama bunu şehrimizde daha çok geliştirmek lazım. Samsun’u, yamaç paraşütü için yurt dışından katılarım da olacağı şekilde burayı yamaç paraşütü merkezi haline getirmek lazım diye düşünüyorum. Biz Canik Belediyesi olarak buna katkı sağlamak adına öncülük yapmak için her zaman yamaç paraşütçülerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.
BAŞKAN GENÇ’TEN DAVET
29 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak şenliğe vatandaşları davet eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Güvenli ve uçuşa son derece uygun bir bölgede bu keyfi ve heyecanı yaşamak isteyen tüm vatandaşlarımızı bir kez daha şenliğimize bekliyoruz" diye konuştu.
İki gün sürecek Yamaç Paraşütü Etkinliği’nde adrenalini seven ve uçuş yapmak isteyen vatandaşlar paraşüt hocaları eşliğinde uçuş yaparak bu heyecana ortak olabilecekler. Etkinlik için her saat başı Canik Kültür Merkezi’nden araç kaldıracak olan Canik Belediyesi, yamaç paraşütü şenliği için tüm hazırlıkları tamamladı.