Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), () - VAN'ın Başkale İlçesi Aşalan Mahallesi'nde oturan 9 yaşındaki Zeynep Geçit'in yaşaması için tek umudu karaciğer nakli. İnşaat işçisi baba Ertan Geçit, çaldığı hiçbir kapıdan kızının derdine çare bulamadığını belirterek, "Gözümün önünde tükenişi beni kahrediyor" dedi.
Van'ın Başkale İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki Aşalan Mahallesi'nde oturan Zeynep Geçit, 7 yıl önce siroz hastalığına yakalandı. 3 çocuk babası Ertan Geçit, en büyük çocuğu olan kızını tedavi ettirebilmek için ilk olarak Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Daha sonra Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi son olarak Çapa Tıp Fakültesi'ne giden baba Geçit kızının hastalığına bir türlü çare bulamadı. Kızının ilaçlarla ayakta durabildiğini belirten baba Geçit, şöyle dedi:
"Doktorlar kızımın sayılı günlerinin kaldığını söylüyor. Çalmadığım kapı kalmadı. Çaresiz bir şekilde bekliyorum. Kızımın gözümün önünde tükenişi beni kahrediyor. Hiç bir imkanım kalmadı. Hayırseverlerden yardım istiyorum. Para bulursam kızımın karaciğer nakli olması için yine hastaneye gidip sıraya gereceğim."
Hastalığın pencesinden 7 yıldan bu yana kurtulamayan 9 yaşındaki Zeynep Geçit ise, sağlığına kavuşmak için kendisine yardım elinin uzatılmasını istedi.

FOTOĞRAFLI