Tunceli’de çocuklarını çatışmalarda kaybeden asker ile örgüt mensuplarının anneleri, Ana Fatma Ziyaretgahı’na giderek barış için mum yakıp dua etti.
Tunceli’de Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi, barışa katkı sunmak amacıyla çatışmalarda çocuklarını kaybeden aileleri, Aleviler tarafından kutsal kabul edilen Ana Fatma Ziyaretgahı’nda bir araya getirdi. Ziyaretgaha gelen asker ve örgüt mensubu şahısların anneleri hep birlikte mum yakarak barış için dua etti ve beraberinde getirdikleri niyazları dağıttı.
Oğlunu askerde kaybeden Derman Urtimur isimli anne, "Buraya gelip mum yaktık barış için. Barış olsun gençlerimiz ölmesin artık. Barış istiyoruz" dedi.
Çocuğunu dağda kaybeden Fadime Yıldız isimli anne ise, "Biz barış istiyoruz buraya barış için geldik. Allah’tan hayırlısını istiyoruz. Barış için mum yaktık, niyaz dağıttık. Artık dostluk ve barış istiyoruz" diye konuştu.
Çocuğunu dağda çatışmada kaybeden Gaye Sürgeç ise, "Yeter artık. Birlik olun, beraber olun. Yaşlı, genç kim olursa olsun barışı istesin. Gençlerimiz ölmesin" şeklinde konuştu.
Anneleri buluşturan Toplumsal Barış İçin Gençlik Girişimi Eşsözcüsü Ferhat Güven de, "Yürüttüğümüz barış mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bizler barış için mücadelemizi devam ettireceğiz. Bugün de bu kutsal mekanda annelerimiz bize barışı nasihat eyledi. Biz de buradan söz veriyoruz. Biz kendi çocuklarımıza barışı nasihat değil emanet eyleyeceğiz" dedi.
Anneler, barış için dua ettikten birlikte fotoğraf çektirdi.