İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi, 24 yıl önce tutuklanarak cezaevine konulan Serhat Tuğan’ın yeniden yargılanmasını istedi.
Bulvar Caddesinde bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi’nde Serhat Tuğan’ın ailesinin katılımıyla bir açıklama yapan İHD Doğu Anadolu Bölge Temsilcisi Orhan Koparan, yargının Türkiye’de yaşayan bütün halklara eşit mesafede yaklaşmasını istedi.
Koparan, Serhat Tuğan’ın 1990’lı yıllarda DGM dediğimiz bir yargı sisteminin kurbanı olduğunu belirterek "Yakın tarihte aynı cezaya mahkum edilen İBDA-C lideri Mirzabeyoğlu hakkında yeniden yargılanma kararı verilerek 16 yıl aradan sonra serbest kalmıştı. Yargının Türkiye’de yaşayan bütün halklara eşit mesafede yaklaşması gerektiği ve verilen kararların ideolojik ve siyasal düşünceden bağımsız bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu bağlamda duyarlı herkesi bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz. Serhat Tuğan şahsında DGM yargılamalarında mağdur olan bütün hükümlü ve tutukluların adaletli bir şekilde yargılanmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.