Tatvan Devlet Hastanesi’nde sona gelindi.
Bitlis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şevki Erkal ile hastaneyi inceleyen 400 Yataklı Devlet Hastanesi Başhekimi Yaşar Akay, artık dışarıya sevk veren değil tam tersine bütün sevkleri alan bir hastane olacaklarını söyledi. Yeni yapılan hastanenin kısa zamanda faaliyete gireceğini ifade eden Akay, "Bu hastane en modern teknoloji ve en iyi konfor üzerine yapıldı. 400 yataklı hastanemiz 90 dönüm arazi üzerine kuruldu. Hastanemizin 60 dönüm kapalı alanı var. Her türlü uzman ve doktorların hizmet vereceği bu hastane, ilimizin hem de çevre il ve ilçelerin bütün sağlık sıkıntısını giderecek şekilde bölge hastanesi olarak düzenlendi. Yakın zamanda bütün bölümleriyle hizmet vereceğiz. Amacımız, en iyi ve kaliteli hizmeti, en konforlu şekilde sunmaktır. Özellikle ameliyathane, yoğun bakım, diyaliz ünitesi ve her türlü bölümler son model teknolojiyle oluşturuldu. Hastanemizde 14 ameliyathane, 14 yeni doğan, 32 erişkin yoğun bakım ünitesi yer alıyor. 55 trilyona malolan hastanemiz 80’i çift kişilik, geriye kalanlar ise tek yataklı odalardan oluşuyor" dedi.
Hastanede anjiyo ünitesi açılması için Sağlık Bakanlığı’ndan izin aldıklarını bildiren Akay, ihtiyaç duyulan anjiyo ünitesini de kuracaklarını ifade ederek "Tek eksiğimiz buydu. Hiçbir eksiğimiz kalmadı. Artık dışarıya sevk veren değil tam tersine bütün sevkleri alan bir hastane olacağız. Bütün il ve ilçelerden her hastayı alabilecek hastane konumundayız. Sevk vermeyeceğiz. Burası bölge hastanesi olarak planlandı. Hastanemizin eğitim ve araştırma ile üniversiteye uygun bir projesi var. Burada o seviyede hizmet verilecek. Bir üniversite hastanesi kadar hizmet verecek seviyedeyiz" diye konuştu.
Akay, hastanede 120 uzmanın görev yapmasının planlandığını da belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu konuda en büyük avantajımız doktor sayısının fazla olmasıdır. Buraya 120 uzman planlanıyor. Bakanlık bunları yavaş yavaş verecek. Açılışa kadar hepsini tamamlamış olacağız. 300 hemşire, 50 ebe ile burada yaklaşık iki bin kişi istihdam edecek."