HAKKARİ'nin Dağlıca bölgesinde geçen 6 Eylül günü PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan 16 askerden sözleşmeli er Resul Coşkun ile piyade er Muharrem Öksüz, bugün memleketleri Konya'da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehitlerden Recep Coşkun'un kent merkezindeki cenaze törenine yaklaşık 20 bin kişi katılırken, Muharrem Öksüz de köyünde 10 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.
Bir yıllık piyade sözleşmeli er 23 yaşındaki Resul Coşkun ile 7 aylık asker piyade er Muharrem Öksüz'ün cenazeleri, Ankara'da Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testinin ardından bugün Türk Yıldızları'na ait uçakla, memleketleri Konya'ya getirildi. Şehitlerin cenazeleri havalimanında ailesi, yakınları ve askeri yetkililer tarafından karşılandı.
ANNESİ: AĞLAMAYACAĞIM, DİM DİK AYAKTA DURACAĞIM
Şehidin annesi Sıdıka Coşkun, oğlunun cenazesini asker selamıyla karşıladı. Gözü yaşlı Sıdıka Coşkun, "Ağlamayacağım. Dim dik ayakta duracağım. Düşmanlarımızı güldürmeyeceğiz" dedi.
Aileleri tarafından gözyaşları tarafından karşılanan şehitlerin cenazesi, cenaze araçlarını alınıp Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Yaklaşık 1 saat burada bekletilen şehitlerin naaşları daha sonra baba ocaklarına götürüldü.
"OĞLUM DÜŞME"
Şehit sözleşmeli er Resul Coşkun'un, askeri üniformalı fotoğrafının bulunduğu afiş ile Türk bayrağı, ailesinin oturduğu binaya asıldı. Oğlunun cenazesini havalimanında karşıladıktan sonra evine dönen şehit sözleşmeli er Resul Coşkun'un annesi Sıdıka Coşkun, oğlunun binada asılı olan fotoğrafa bakarak, "Oğlum düşme oradan. Gel annene" dedi. Şehidin 2.5 aylık nişanlısı Rahime Celepci de fotoğrafı görünce sinir krizi geçirdi. Celepci, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Şehit Coşkun'un, tabutu babasının evine getirildiğinde anne Sıdıka Coşkun, oğlunun cenazesini burada da asker selamıyla karşıladı. Dua okunduğu sırada anne Sıdıka Coşkun, baba Zeki Coşkun ve nişanlısı Rahime Celepci, tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Bu sırada şehit Coşkun'un, cenazesini omuzlarına taşıyan askerlerden bazıları da gözyaşlarına hakim olamadı.
Duanın ardından şehidin cenazesi tekrar araca konuldu, dini ve askeri törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'ndaki 'Namazgah' olarak adlandırılan alana getirildi. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde Adalet Bakanı Kenan İpek, şehit babası Zeki Coşkun'a başsağlığı diledi. Ardından da birlikte cenaze namazını kıldı. Şehit Coşkun'un cenazesi, yapılan törenin ardından Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.
7 AYLIK ASKERDİ
7 aylık asker olan şehit piyade er Muharrem Öksüz'ün cenazesi de Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınıp, memleketi merkez Karatay İlçesi'nin eskiden köy statüsünde olan Divanlar Mahallesi'ne getirildi. Burada ilk olarak baba evine götürülüp helallik alındı. Baba Ömer ve anne Aliye Öksüz de gözyaşlarına hakim olamadı.
Şehit er Muharrem Öksüz'ün cenazesi okunan duanın ardından dini ve askeri törenin yapılacağı Divanlar Camii önüne getirildi. Cenaze törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, acılı baba Ömer Öksüz'e başsağlığı dileyip, elini hiç bırakmadı. Şehit Öksüz'ün cenazesi de yapılan dini ve askeri törenin ardından yaklaşık 10 bin kişi tarafından gözyaşları içinde toprağa verildi.
Şehit Öksüz'den geriye, sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında yayınladığı askere ilk uğurlandığı güne ait video ve fotoğraflar kaldı.

FOTOĞRAFLI