Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ’Geriatride Güncel Yaklaşımlar’ konulu sempozyum düzenlendi.
ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda gerçekleşen sempozyumun açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, beyin ve zihin daha az kullanılmasına rağmen neden olan teknolojik ürünlerin hayata gittikçe daha çok girmesi nedeniyle, son yıllarda bellekle ilgili yaşlılık hastalıklarının daha sık görüldüğünü söyledi. Bu gidişatın yaşlı hastalar ve hasta yakınlarına yardımcı olacak yetişmiş insan gücüne yönelik bir ihtiyacı ortaya çıkardığını belirten Ömer Faruk Günay, ESOGÜ Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi bu konuda çalışma yapan kurum ve kuruluşların önemine değindi. Günay, bu konuda çalışmalar yapan ve çalışmalara destek veren herkese teşekkür ederken, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, hastane ve çeşitli araştırma merkezlerini bünyesinde barındıran ESOGÜ’nün stratejik alanlarından birinin de sağlık olduğunu belirterek, Yaşlanma ve Bellek Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yakında ses getiren faaliyetlerde bulunacağını dile getirdi. Eskişehir’de yaşlı nüfusun Türkiye ortalamasının oldukça üstünde bir orana sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, bu nedenle ESOGÜ’de böyle bir sempozyumun düzenlenmesinin anlamlı olduğunu söyledi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar ise, sempozyumun verimli geçeceğine olan inancını ifade ederek, Merkez Müdürü Prof. Dr. B. Demet Özbabalık başta olmak üzere düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.