Malatya’da gösteri yapan palyaçolar, çocukları neşelendirdi.
TED Malatya Koleji tarafından yapılan açıklamada, “Almanya’dan gelen palyaçoları okulumuzda ağırladık. Goethe Enstitüsü’nün katkılarıyla ilkokul öğrencilerimize çok eğlenceli bir etkinlik düzenledik. Almancayı tanıtmak ve sevdirmek için Almanya’dan gelen palyaçolar, çocuklarımıza unutamayacakları bir gösteri düzenlediler. Gösterinin ardından Almanya’daki kardeş ilkokulumuzun öğrencilerimiz için hazırladıkları küçük hediyeler dağıtıldı” denildi.
Projeyi yöneten Alman Çocuk Vakfı’nın Başkanı Gerald Flinner, proje hakkında şöyle konuştu:
‘’Globalleşen dünyamızda önyargı, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık giderek yaygınlaşıyor. Buna karşı bir şeyler yapmamız gerektiğine inanarak yola çıktık.
‘Flaxxini-Bir Dünya Turu’ adlı projemiz, ilkokul çocuklarımıza değişik kültürleri tanıtma ve uluslararası paylaşım fırsatını sunuyor. Çocukların yeniliklere karşı ne kadar açık olduğunu gözlemlemek çok güzel. Palyaço gösterisindeki aktif rolleri, yeni içeriklerin pozitif düşüncelerle yerleştiğinin bilimsel bir kanıtıdır. Bu proje ile üç binden fazla öğrenci ve 40 okulu birleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Bu projenin kültürler arası paylaşımı güçlendireceğine inanıyoruz. Dünya olarak kültürler arası paylaşıma ve entegrasyona ihtiyacımız var.
Yabancı olanı yabancı olarak değil de, bizden farklı olarak görebilirsek , korkunun ve itirazın yerini saygı alır. Flaxxini ile bunu başarabiliriz.”