ORDU (AA) - Ordu’nun Ünye Devlet Hastanesi’nde ilçede ilk kez yapılan Laparoskobik Nefrektomi (kapalı ameliyat) yöntemiyle hastanın sol böbreği alındı. 

Ünye Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Opr. Dr. Güray Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastanenin yeni hizmet binasına geçmesiyle birlikte olanaklarının genişlediğini, ilçede bu zamana kadar hiç yapılmayan ve denenmeyen ameliyatların başarıyla sonuçlanmaya başladığını söyledi. 

Böbrek rahatsızlığıyla hastaneye gelen hastanın Laparoskobik Nefrektomi (kapalı ameliyat) yöntemiyle sol böbreğinin tamamına yakını alınarak sağlığına kavuştuğunu belirten Dr. Yılmaz, bu ameliyatın ilçede ilk kez yapıldığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Karnının sol yan tarafında yaşadığı ağrı şikayetiyle Ünye Devlet Hastanesi’ne gelen 62 yaşındaki hastamız Merhaba Kargalı, Üroloji Uzmanlarımız Opr. Dr. Yusuf Baykal ve Opr. Dr. Hasan Çetin tarafından yapılan tetkikler neticesinde sol böbreğinin çalışmadığı teşhisi koyuldu. Hastaya yapılan ameliyat Laparoskobik Nefrektomi ameliyatı, yani böbrek alınma işlemi yapıldı. Bu uygulamada böbrek tamamına yakın olarak alınıyor. Klasik işlemlerde hastada böbreğin bulunduğu bölgede büyük bir kesik yapılarak gerçekleştirilen ameliyatı, Laparoskobik işlem dediğimiz yöntemle 2-3 delikten girerek küçük mikroskobik kameralarla böbreği tamamıyla çıkartmış durumdayız."

"Bu yöntemle hem hastanın daha az ağrı duymasına, hem daha erken taburcu olmasına, günlük yaşamına daha erken dönmesine ve ameliyat sonrası olan birçok komplikasyonun engellenmesine sebep oluyor" diyen Yılmaz, "Hastamız ilçemizde ilk kez yapılan bu ameliyat sonrasında ilk gün yoğun bakımda kontrol altında tutularak gözetime alındı, ameliyat sonrası çok fazla ağrı çekmeden ya da problem yaşamadan ilk gününde ayağa kalktı. Hastamızın şu anda sağlık durumu iyi ancak ilk vakamız olduğu için tedbirli davranıp tam sağlığına kavuşmasından sonra taburcu edeceğiz. Doktorlarımız ilçemize ve Türk hekimlerine yakışır başarılı ameliyatlar gerçekleştirdiler, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.