Türkiye genelindeki 18 üniversiteyi temsilen 40 eğitimcinin katıldığı 13. Paramedik Eğitimi Koordinasyon kurulu toplantısına Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Meslek Yüksekokulu Müdürü olan İlk ve Acil yardım (Paramedik) Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Semra Çelikli katıldı.
Paramedik Eğitimi’nde Standardizasyon ve Akreditasyon Derneği’nin (PESAD) ile Akdeniz Üniversitesi tarafından Antalya’da düzenlenen seminere 18 üniversiteyi temsilen 40 eğitimci katıldı. PESAD Yönetim Kurulu Başkanı olan Çelikli, PESAD ve Akdeniz Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği “13. Paramedik Eğitimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı. Antalya’da gerçekleştirildi. Toplantıya Paramedik Eğitimi veren 18 üniversiteyi temsilen 40 Eğitimci katıldı. Çelikli, PESAD’ın kuruluş amacının Türkiye’de hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesine katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Çelikli, "ilk ve acil yardım programlarının eğitimle ilgili problemlerini çözmek adına, eğitimde standardizasyonu sağlayacak çalışmaları ile katkı sunmayı amaçlıyor. Bunun yanı sıra ilk ve acil yardım hizmetlerinin daha iyi ve daha modern şekilde gelişmesi için emek sarf edecek olan dernek, birçok hizmeti de beraberinde sunacak” dedi.
Çelikli, ’Paramedik Eğitiminde Standardizasyon; Eğitim Müfredatında Neredeyiz?” konulu sunumda yaptı. Ayrıca Çelikli, Öğr. Gör. Beliz Yekeler ile birlikte, Paramedik vaka çalışmalarının önemli bir ayağını oluşturduğunu belirterek ’Vaka Çalışmalarında Hastanın Hazırlanması-Makyaj Uygulamaları” konusunda eğitimcilere atölye çalışması yürüttü.