Vehbi SARIHAN/SARIGÖL (Manisa), () - MANİSA'nın Sargıöl İlçesi'nde dünden bu yana devam eden yoğun kar yağışı yüksek kesimlerdeki 8 mahallenin yolunun kapanmasına neden oldu. Belediye ekipleri karla kaplı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sarıgöl ilçe merkezinde de etkili olmayan kar, yüksek kesimlerde 50 santimetreyi buldu. Kahramanlar, Şeyhdavutlar, Güneydamları, Yeniköy, Kızılçukur, Beyharmanı, Karacaali ve Dağlı Mahalleri'nin yolları kar nedeniyle kapandı. Belediye ekiplerinin kapan köy yollarındaki kar küreme çalışmaları halen hummalı bir şekilde sürüyor.Bu mahallerdeki taşımalı eğitim yapılan okullara tatili verildi.
GARAJ ÇATISI ÇÖKTÜ
Ev, ahır ve garaj çatılarının üzeri de karlarla kaplandı. Karacaali Mahallesi'nde Yakup Dündar'a ait evin garajının sac kaplı çatısı üzerinde biriken yoğun kara dayanamayıp, çöktü. Garajdaki bir minibüs ile otomobilde maddi hasar meydana geldi.
Sarıgöl Belediye Başkan Yardımcısı Hamza İlhan, "Ekiplerimiz özellikle dağlık mahallelerimizde yolları açmak için gece yarısına kadar çalışma yaptı. Sabah erkenden yol açma çalışmalarına kaldığı yerden devam edildi. Halen çalışmalarımız yoğun bir şekilde kepçe ve dozerlerle sürüyor. Ana yollarımızda sıkıntı yok" dedi.

FOTOĞRAFLI