MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ve Bulanık ilçelerindeki Avcılar ve Atıcılar Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede çalışan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği’nde düzenlenen yemeğe, Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Devrim Yağçı, Bulanık Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Eren Mamak, Anadolu Ajansı Malazgirt Muhabiri Sami Demir, İhlâs Haber Ajansı Muhabiri Veysel Eşin, Malazgirt ve Bulanık ilçeleri avcılar derneği üyeleri katıldı. Avcılar, yakaladıkları av hayvanlarını kendi elleriyle pişirerek gazetecilere ikram ettiler.
Yemekte konuşan Malazgirt Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Devrim Yağçı, “Bölgemizde çalışan gazetecilerimize sahada gösterdikleri başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu anlamlı günlerinde yağmur çamur demeden görevlerini titizlikle sürdüren gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz” dedi.
Bulanık Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Eren Mamak, “Basının önemi çok büyük. Gazetecilerin olmadığı yerde ne yaparsanız yapın onu duyurmak ve anlatmak çok zor. Bu noktada tarafsız, adil, eşit ve güvenilir olması da önemli. Malazgirt ve Bulanık’ta görev yapan gazeteci arkadaşlarımızın tarafsız olarak işlerini yaptıklarına inanıyorum. Toplumun sesidir basın; saygı duyulması gereken bir meslek. Bu nedenle siz değerli basın mensubu arkadaşlarla bir arada olmaktan son derce mutluyum. Tüm basın çalışanlarının gününü kutlarım” dedi.